Clijstersová sa vrátila víťazstvom nad Halepovou

SITA|1. jan 2012 o 10:12

Clijstersová naposledy hrala v auguste v kanadskom Toronte.

BRISBANE. Belgická tenistka Kim Clijstersová v nedeľu úspešne zvládla svoj návrat do oficiálneho medzinárodného turnajového diania po takmer piatich mesiacoch odmlky.

Niekdajšia jednotka svetového rebríčka zvíťazila v 1. kole dvojhry na turnaji v austrálskom Brisbane nad Rumunkou Simonou Halepovou za 64 minút presvedčivo 6:1, 6:4.

Miestna šampiónka zo sezóny 2010 Clijstersová nasadená ako piata si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily s postupujúcou z duelu Tamira Paszeková (Rak.) - Ana Ivanovičová (Srb.).

Dvadsaťosemročná Clijstersová predtým naposledy hrala v auguste v kanadskom Toronte.

Na newyorských US Open sa nepokúsila o zavŕšenie hetriku pre zranenie brušného svalstva, a napokon sa pripomenula až na decembrovom exhibičnom podujatí Diamond Games v Antverpách, na ktorom zdolala terajšiu jednotku svetového rebríčka Caroline Wozniacku z Dánska.

Od 16. januára bude obhajovať titul na melbournských Australian Open.

"Po tom, ako som sa zranila v Toronte, som niekoľko mesiacov podstupovala rehabilitáciu. Potom som postupne začala opäť privykať môj organizmus na intenzívnu záťaž, a napokon som pridala aj samotný tenis," povedala pre internetovú stránku Tenisovej asociácie žien 13. hráčka aktuálneho poradia Clijstersová.

"Na prvý zápas to bolo pomerne dobré. V druhom sete sa tam vyskytlo niekoľko chybičiek, ktoré by som rada už najbližšie eliminovala. Celkovo to však bolo v poriadku. Hrala som dostatočne agresívne a dobre som sa pohybovala. Potešilo ma aj to, ako mi vychádzal servis. Som v podstate spokojná."

Ak Ivanovičová takisto zvládne svoju úlohu, vyvstanú spomienky na jej predchádzajúci vzájomný duel s Clijstersovou, v ktorom Srbka vlani v apríli v Miami viedla 5:1 v treťom sete a mala dovedna päť mečbalov, napokon však prehrala 6:7 (4), 6:3, 6:7 (5).

"Ana je skvelá hráčka. Má za sebou trochu náročnejšie roky, ale pozbierala sa. Vychádzame spolu dobre a vždy som jej držala palce, aby sa vrátila tam, kde už bola," podotkla Clijstersová.

ico

Výsledky 1. kola na turnaji WTA Brisbane International v Brisbane (Premier, dotácia 655 000 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku):

Daniela Hantuchová (SR) - Dominika Cibulková (SR-8) 3:6, 6:4, 6:3

Francesca Schiavoneová (Tal.-3) - Xenia Pervaková (Kaz.) 4:4 - skreč, Pervaková odstúpila pre migrénu

Kim Clijstersová (Belg.-5) - Simona Halepová (Rum.) 6:1, 6:4

Iveta Benešová (ČR) - Lucie Šafářová (ČR) 2:6, 7:5, 7:5

Bojana Jovanovská (Srb.) - Casey Dellacquová (Aus.) 6:4, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Clijstersová sa vrátila víťazstvom nad Halepovou