Clijstersová je Hráčkou roka WTA. Po druhý raz

Kim Clijstersová
Kim Clijstersová (Autor: ap)
SITA|1. dec 2010 o 16:55

Médiá rozhodli v hlasovaní o tom, že sa najlepšou tenistkou aktuálneho roka stala Kim Clijstersová.

Médiá rozhodli v hlasovaní o tom, že sa najlepšou tenistkou aktuálneho roka stala Kim Clijstersová.

ST. PETERSBURG. Belgičanka sa stala Hráčkou roka 2010 Tenisovej asociácie žien (WTA) v hlasovaní médií. Výsledky hlavnej i ďalších tradičných kategórii zverejnila v stredu internetová stránka WTA.

Dvadsaťsedemročná Clijstersová sa pocty dočkala druhý raz v kariére. Predtým sa radovala v roku 2005. V tejto sezóne predovšetkým obhájila trofej na newyorských grandslamových US Open, ale získala aj tituly v Brisbane, Miami, Cincinnati a na koncoročnom šampionáte v katarskej Dauhe.

Navyše, najznámejšia mamička na okruhu si odnáša aj cenu za pomoc hráčkam najmä prostredníctvom príslušnej rady WTA a pridružených aktivít.

Párom roka sa stali Argentínčanka Gisela Dulková a Talianka Flavia Pennettová, Nováčikom roka je Češka Petra Kvitová a Návrat roka sa vydaril Belgičanke Justine Heninovej.

Cenu Karen Krantzckeovej za prístup získala Jelena Dementievová, ktorá v októbri oznámila koniec svojej aktívnej činnosti. Humanitárnym prínosom najviac zaujala ďalšia Ruska Maria Šarapovová najmä za pôsobenie v úlohe veľvyslankyne dobrej vôle pri OSN.

Samotné hráčky zvolili Porsche Tennis Grand Prix v Stuttgarte za najobľúbenejší turnaj s kategóriou Premier a vyššou a podujatie PTT Pattaya Open v thajskej Pattayi dostalo prednosť medzi akciami s hodnotou International.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Clijstersová je Hráčkou roka WTA. Po druhý raz