Cibulkovej pomalší povrch vyhovuje

Dominika Cibulková finišuje s prípravou na premiéru na Hopmanovom pohári.
Dominika Cibulková finišuje s prípravou na premiéru na Hopmanovom pohári. (Autor: FOTO - TASR/AP)
TASR|2. jan 2009 o 10:41

Slovenská tenistka Dominika Cibulková finišuje s prípravou na Hopmanov pohár miešaných družstiev v austrálskom Perthe.

PERTH. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka si v piatok po prvý raz zatrénovala v hale v Burswood Dome, kde v pondelok o 10.00 SEČ nastúpi na úvodný zápas proti Američanke Meghann Shaughnessyovej.

"V hale je predsa len trochu iný povrch ako pod holým nebom, kde sme s Dominom trénovali od utorka. Je dosť pomalší a drsný, loptičky majú vyšší odskok. Nie je to však zasa úplný extrém. Nelíši sa až tak veľmi od klasického austrálskeho hardu, čo mi celkom vyhovuje. Už som si pomaly zvykla na austrálske podmienky - vysoké teploty i extrémnu vlhkosť vzduchu. Mám kvalitný sparing, trénujem s Dominom i Jürgenom Melzerom," povedala pre TASR Cibulková, ktorá sa na premiéru v Hopmanovom pohári veľmi teší.

Slovenská ženská jednotka si pochvaľuje prostredie v Perthe. "Veľmi dobre sa tu o nás starajú a máme dobré podmienky na tréning. Teším sa na atmosféru, ktorá vždy sprevádza Hopman Cup a dúfam, že sa nám s bude dariť. Moja prvá súperka Meghann Shaughnessyová je pre mňa dosť veľkou neznámou. Nikdy som ju nevidela v akcii, no má dostatok skúseností a určite ju nemôžem podceniť. V druhom zápase má čaká Austrálčanka Casey Dellacquová, ktorá je veľmi nebezpečnou a nepríjemnou hráčkou," dodala Cibulková.

Zo súperiek v základnej skupine Slovenka najlepšie pozná Nemku Sabine Lisickú. "Poznáme sa ešte z juniorských čias, sme jeden ročník. Hrá silovo a určite to bude iný zápas, ako duely proti Shaughnnesyovej a Dellacquovej," dodala Cibulková, ktorá v Perthe okrem dvojhry usilovne trénuje aj mix. "S Dominom sa budeme snažiť vyhútať účinnú taktiku na našich súperov. Dúfam, že nám to spolu pôjde a že v mixe ešte bude o čo hrať. Do každého zápasu pôjdeme s cieľom vyhrať," zakončila minuloročná finalistka turnajov WTA v Amelia Island a v Montreale.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulkovej pomalší povrch vyhovuje