Cibulková začne v stredu novú sezónu, vyzve ju súperka z Číny

(Autor: Facebook)
SITA|2. jan 2017 o 13:00

So Šuaj Čang má Slovenka bilanciu 4:0 bez straty setu.

BRISBANE. Číňanka Šuaj Čang bude v stredu súperkou Slovenky Dominiky Cibulkovej v osemfinálovom druhom kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Premier Brisbane International presented by Suncorp v austrálskom Brisbane.

Na prípadné štvrťfinále prichádza pre dvadsaťsedemročnú dvojku podujatia do úvahy lepšia z duelu Alizé Cornetová (Fr.) - Christina McHalová (USA).

Cibulková má proti rovesníčke Šuaj Čang (23. v renkingu) povzbudivú bilanciu 4:0 bez straty čo i len setu. Rivalita trvá od sezóny 2010 a Slovenka naposledy uspela v roku 2014 v semifinále v mexickom Acapulcu (4:2 a skreč Ázijčanky), kde napokon aj získala trofej.

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková, piata v singlovom renkingu, bude hrať v tomto dejisku siedmy raz - a to bez prerušenia.

Jej miestnym rekordom je štvrťfinále zo sezón 2011 a 2014. Vlani v osemfinále prehrala s Taliankou Robertou Vinciovou.

Teraz mala voľný žreb na prvé kolo.

Jednotkou turnaja v Brisbane je nemecká líderka svetového rebríčka Angelique Kerberová, ktorú Cibulková zdolala vo finále októbrového koncoročného šampionátu WTA Finals v Singapure. Trojkou je Češka Karolína Plíšková a štvorkou Španielka Garbine Muguruzová-Blancová.

Bieloruská obhajkyňa titulu Viktoria Azarenková 20. decembra priviedla na svet synčeka Lea a - samozrejme - na turnaji absentuje.

Nástupkyňa si odnesie 470 bodov do hodnotenia a 191 418 USD brutto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková začne v stredu novú sezónu, vyzve ju súperka z Číny