Cibulková v Pekingu do 2. kola, Hantuchová dohrala

SITA|3. okt 2010 o 09:10

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour China Open v Pekingu (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch vonku) nad Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 6:0, 7:6 (6).

PEKING. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour China Open v Pekingu (Premier Mandatory, dotácia 4,5 milióna USD, tvrdý povrch vonku) nad Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 6:0, 7:6 (6).

Cibulková si upravila bilanciu proti semifinalistke newyorských US Open 2009 Wickmayerovej na 2:1, keď v predchádzajúcich meraniach síl súperke tento rok podľahla v americkom Stanforde 1:6, 4:6 a vlani ju v Bratislave v Pohári federácie zdolala hladko 6:0, 6:3.

"Bol to veľmi dobrý zápas, najmä z mojej strany. Darilo sa mi hrať agresívne a rýchlo, takže som súperke nedala žiadnu šancu. Dobre som returnovala jej silné podanie, čo mi pomohlo zvládnuť aj tajbrejk," uviedla pre agentúru SITA Dominika Cibulková.

Na Cibulkovú čaká v 2. kole víťazka duelu, v ktorom proti sebe nastúpia štvorka turnaja, austrálska finalistka tohtoročného Roland Garros vo francúzskej metropole Samantha Stosurová a kvalifikantka Anastasija Sevastovová z Lotyšska.

Hantuchová nestačila na Hercogovú

Daniela Hantuchová prehrala v 1. kole dvojhry so Slovinkou Polonou Hercogovou 6:3, 0:6, 6:3 za 114 minút. V prvom vzájomnom súboji tak uspela iba 19-ročná Slovinka.

Na Hercogovú čaká v 2. kole turnajová päťka Francesca Schiavoneová, ktorá mal v úvodnom kole voľný žreb.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (SR) - Janina Wickmayerová (Belg.) 6:0, 7:6 (6)

Polona Hercogová (Slovin.) - Daniela Hantuchová (SR) 6:3, 0:6, 6:3 za 114 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Pekingu do 2. kola, Hantuchová dohrala