Cibulková v Moskve do štvrťfinále, môže byť slovenskou jednotkou

Sportnet|20. okt 2010 o 16:23

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Kremlin Cup v Moskve.

MOSKVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 1 milión dolárov). V druhom kole si poradila s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou za 82 minút v dvoch setoch 6:4, 6:1 a upravila vzájomnú bilanciu s wimbledonskou semifinalistkou už na 5:0.

Cibulková má veľkú šanca stať sa v pondelok po deviatich mesiacoch opäť slovenskou jednotkou. Jej krajanka Daniela Hantuchová musí na turnaji v Luxemburgu postúpiť do finále, aby si udržala post rebríčkovo najvyššie postavenej Slovenky. Pred turnajom v ruskej metropole strácala Cibulková na Hantuchovú iba 15 bodov. V Moskve má už teraz istých 119 bodov k dobru, keďže vlani vypadla hneď v 1. kole a prémiu 24.773 dolárov. Hantuchová na slabšie dotovanom turnaji v Luxemburgu obhajuje vlaňajšie štvrťfinále, za ktoré získala 70 bodov.

Cibulková sa v dueli o postup do semifinále v piatok stretne so Španielkou Mariou Jose Martinezovou Sanchezovou, s ktorou prehrala vlani v úvodnom kole v Moskve hladko 2:6, 2:6. Pre Cibulkovú to bol však vtedy prvý zápas po dvojmesačnej prestávke zavinenej únavovou zlomeninou rebra. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana v Moskve vďaka postupu medzi elitnú osmičku vyrovnala svoje doterajšie maximum z roku 2008.

Cibulková mala proti Pironkovovej raketový nástup a po dvoch brejkoch si vybudovala náskok 3:0. Bulharka síce vzápätí znížila na 2:3, no Cibulková si v ďalších minútach už podržala servis a prvý set získala vo svoj prospech. Na začiatku druhého dejstva štvrťfinalistka US Open po dvoch brejkoch odskočila Pironkovovej na 4:1 a zápas už s prehľadom dotiahla do úspešného konca. V siedmom geme premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR) - Cvetana Pironkovová (Bulh.) 6:4, 6:1 za 83 minút (47, 36)

Alisa Klejbanovová (7-Rus.) - Sara Erraniová (Tal.) 7:6 (0), 6:4

María José Martínezová-Sánchezová (8-Šp.) - Aľona Bondarenková (Ukr.) 6:4, 1:6, 6:1

Viktoria Azarenková (2-Biel.) - Andrea Petkovicová (Nem.) 6:4, 2:6, 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Moskve do štvrťfinále, môže byť slovenskou jednotkou