Cibulková v Miami odstúpila pre kŕče

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA)
TASR|30. mar 2009 o 03:46

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na turnaji WTA Sonny Ericsson Open v Miami (dotácia 4,5 milióna ...

MIAMI. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na turnaji WTA Sonny Ericsson Open v Miami (dotácia 4,5 milióna dolárov). Nasadená šestnástka skrečovala zápas so Španielkou Anabel Medinovou Garriguesovou za stavu 6:7 (4), 6:1 a 5:5 v treťom sete pre krče do nôh.

Duel trval tri hodiny a 15 minút. Slovensko tak v Miami prišlo aj o svoje posledné želiezko v singli, Daniela Hantuchová s Magdalénou Rybárikovou sa s turnajom rozlúčili v 2. kole. Cibulková si z Floridy odnáša šek na 18.740 dolárov a do rebríčka WTA jej pribudne 80 bodov.

Medinová Garriguesová mala v úvodnom dejstve trikrát brejk k dobru, pričom za stavu 5:4 a 6:5 išla podávať na víťazstvo v sete. Cibulková vždy dokázala kontrovať a vynútila si tajbrejk, no v skrátenej hre mala navrch Španielka. V druhom sete Cibulková pritvrdila na podaní i na returne, bola na dvorci aktívnejšou hráčkou a svojej súperke dovolila uhrať iba jediný gem.

Na začiatku rozhodujúceho dejstva sa Medinová Garriguesová po brejku v treťom geme ujala vedenia 3:1, no Cibulková vyrovnala na 3:3 a dráma pokračovala. Za stavu 4:4 Slovenka zaváhala na podaní a Španielka išla servovať na víťazstvo v zápase. Cibulkovej sa síce podaril rebrejk, no následne zápas skrečovala pre kŕče. Medinová Garriguesová tak upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 1:2, pričom jej odplatila prehry z turnajov v Amelia Island i v Štokholme z roku 2007.

Cibulková po zápase s Medinovou Garriguesovou netajila obrovské sklamanie. "Veľmi ma mrzí, že som nemohla tento zápas dohrať, no naozaj sa to nedalo. Za stavu 5:5 a 15:0 som dostala silné kŕče do ľavého lýtka a následne i pravého stehna a nemohla som sa ani postaviť zo zeme. Je to taký môj problém. Bol to náročný zápas plný dlhých výmen a vonku bolo strašne vlhko, čo zohralo svoju úlohu. Som veľmi sklamaná a smutná, pretože som bola na dvorci lepšou hráčkou, i keď klobúk dolu pred výkonom Medinovej. Škoda tajbrejku prvého setu, v ktorom som v rozhodujúcich chvíľach pokazila pár loptičiek. V druhom sete som hrala vynikajúco. V rozhodujúcom dejstve sme sa ťahali o každý gem. Podarilo sa mi vyrovnať na 5:5, no potom som musela skrečovať. Je vždy veľmi nepríjemné ukončiť zápas takýmto spôsobom. O to viac, že v Miami som hrala oveľa lepšie ako v Indian Wells, kde som vyhorela," povedala pre TASR Cibulková, ktorú teraz rovnako ako ďalšie hráčky čaká antuková sezóna.

"Dostala som voľnú kartu od organizátorov turnaja v Pontevedre, takže antukovú sezónu začnem na Floride, potom ma čaká miliónový turnaj v Charlestone," dodala Cibulková.

dvojhra - 3. kolo:

Anabel Medinová Garriguesová (19-Šp.) - Dominika CIBULKOVÁ (16-SR) 7:6 (4), 1:6, 5:5 - skreč

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Miami odstúpila pre kŕče