Cibulková v Madride postúpila, Hantuchová vypadla

Dominika Cibulková postúpila v Madride jasne do druhého kola.
Dominika Cibulková postúpila v Madride jasne do druhého kola. (Autor: SITA)
TASR|9. máj 2010 o 17:14

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji v Madride.

MADRID. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride (dotácia 3,5 milióna eur). V úvodnom kole si poradila s českou kvalifikantkou Ivetou Benešovou za 74 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:2. Ďalšou súperkou Cibulkovej v španielskej metropole bude víťazka duelu medzi trinástou nasadenou Číňankou Na'Li a španielskou kvalifikantkou Beatriz Garciovou Vidaganyovou.

Cibulková od úvodných minút duelu s Benešovou na dvorci dominovala a bola aktívnejšou hráčkou. Slovenská dvojka ani raz nestratila svoje podanie a Češku pustila iba k jedinému brejkbalu. Cibulková, ktorá sa po rozchode s českým trénerom Jaroslavom Bulantom pripravuje pod vedením Petra Hrunčaka, premenila za stavu 5:2 pri podaní súperky v poradí druhý mečbal. Vlaňajšia semifinalistka Roland Garros má v Madride už teraz istú prémiu 15.150 eur a 80 bodov do rebríčka WTA.

Daniela Hantuchová na rozdiel od Dominiky Cibulkovej neuspela v 1. kole dvojhry na prestížnom antukovom turnaji WTA v Madride (dotácia 3,5 milióna eur). S talentovanou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou prehrala za 2:06 h v dvoch setoch 4:6 a 6:7 (2). V úvodnom dejstve nezužitkovala Hantuchová náskok 3:0, v druhom nevyužila pri podaní súperky štyri setbaly.

Pavľučenkovová zdolala slovenskú jednotku už tretíkrát v tomto roku. Predtým sa jej to podarilo vo finále turnaja v mexickom Monterrey a na podujatí v Dubaji, v oboch prípadoch na harde. Víťazka turnaja ITF Ritro Slovak Open z roku 2008 vedie po nedeli vo vzájomnej bilancii 3:1, jedinú prehru utrpela pred tromi rokmi vo Wimbledone. Hantuchová si z Madridu odnáša šek na 7825 eur a 5 bodov do rebríčka WTA.

dvojhra - 1. kolo:

Anastasia Pavľučenkovová (Rus.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:4, 7:6 (2)

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Iveta Benešová (ČR) 6:2, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Madride postúpila, Hantuchová vypadla