Cibulková v Dubaji postúpila do druhého kola

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA AP)
TASR|16. feb 2009 o 13:43

Po Daniele Hantuchovej sa do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Dubaji prebojovala aj ďalšia slovenská tenistka.

Dubaj. Po Daniele Hantuchovej sa do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Dubaji (dotácia 2 milióny dolárov) prebojovala aj ďalšia slovenská tenistka Dominika Cibulková. Nasadená osemnástka si v úvodnom kole poradila s Rumunkou Soranou Cirsteovou za 1:47 h v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

Cibulková pre chrípku minulý týždeň nemohla štartovať na turnaji v thajskej Pattayi a iba v pondelok dobrala antibiotiká. Napriek tréningovému výpadku však v Dubaji zvládla úvodnú prekážku a pripísala si na svoje konto jubilejné 10. singlové víťazstvo v tejto sezóne. Cibulková sa v 2. kole stretne s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, s ktorou má aktívnu bilanciu 3:0, naposledy ju zdolala vlani na olympiáde v Pekingu.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Cirsteovou, keď v treťom geme neuhrala pri svojom podaní ani fiftín. Slovenská fedcupová reprezentantka však bleskovo vyrovnala na 2:2 a po ďalšom brejku v ôsmom geme si vybudovala náskok 5:3. Cirsteová síce znížila na 4:5, no v desiatej hre premenila Cibulková pri podaní Rumunky hneď prvý setbal. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii Cibulkovej, ktorá za stavu 5:2 využila pri podaní Cirsteovej hneď prvý mečbal.

Rybáriková vypadla

Magdaléna Rybáriková prehrala v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Barclays Dubai Tennis Championships v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (Premier, dotácia 2 000 000 USD, tvrdý povrch Decoturf II vonku) s tiež nenasadenou Austrálčankou Samanthou Stosurovou za 77 minút 4:6, 3:6.

Dvadsaťročná piešťanská rodáčka Rybáriková, tento týždeň 47. vo svetovom rebríčku, čo znamená jej nový osobný rekord (predtým 50. miesto), začala ziskom gemu a tromi brejkbalmi v rade, ale sľubnú príležitosť uniknúť na 2:0 nevyužila, rovnako ako vyrovnanie z 0:40 na zhodu pri vlastnom servise v tretej hre. Strata podania na 1:2 sa napokon ukázala byť rozhodujúca pre tento set. V druhej časti Stosurová (42. v počítačovom poradí, bola už aj na 27. priečke) odskočila na 4:0 aj cez 2 brejkbaly semifinalistky minulotýždňového podujatia v thajskej Pattayi. Austrálčanka si síce ešte skomplikovala situáciu stratou podania v ôsmom geme, ale vzápätí dosiahla ďalší brejk na definitívnych 6:3.

Dvadsaťštyriročná niekdajšia jednotka deblového hodnotenia WTA Tour Stosurová si v 2. kole v areáli The Aviation Club v lokalite Al Garhoud zmeria sily s trinástkou "pavúka", čínskou semifinalistkou Wimbledonu 2008 Jie Ženg. Zverenkyňa Ladislava Simona Rybáriková si odnáša zo Spojených arabských emirátov 1 renkingový bod a šek na 5400 USD.

V pondelok postúpila do 2. kola dubajskej singlovej súťaže Daniela Hantuchová (41.), ktorá zdolala švajčiarsku držiteľku voľnej karty Stefanie Vögeleovú (122.) za 96 minút 7:5, 6:2. Dominika Cibulková (18.), dvanástka žrebu, sa usiluje o prienik medzi najlepších 32 proti Rumunke Sorane Cirsteovej (38.).

Výsledky

1. kolo:

Dominika Cibulková (18-SR) - Sorana Cirsteová (Rum.) 6:4, 6:2

Samantha Stosurová (Austr.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:4, 6:3

Alizé Cornetová (10-Fr.) - Anna-Lena Grönefeldová (Nem.) 6:4, 6:1

Camille Pinová (Fr.) - Ágnes Szávayová (Maď.) 2:6, 6:2, 6:3

2. kolo:

Jelena Vesninová (Rus.) - Svetlana Kuznecovová (7-Rus.) 6:4, 3:6, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková v Dubaji postúpila do druhého kola