Cibulková trénuje na Floride

(Autor: SITA/AP)
SITA|30. okt 2012 o 12:31

Slovenská tenisová jednotka už tradične absolvuje medzisezónne sústredenie v americkom Boca Ratone v zázemí Akadémie Evertovcov.

BRATISLAVA. Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková už tradične absolvuje medzisezónne sústredenie v americkom Boca Ratone v zázemí Akadémie Evertovcov okolo najslávnejšej členky tejto známej športovej rodiny Chris. Počas troch - štyroch týždňov sa udeje aj test v kondičnej zložke realizačného tímu.

"V príprave na Floride budem trénovať s Markom Wellingtonom, ktorý v minulosti spolupracoval s Danielou Hantuchovou. Uvidíme, ako nám to spolu pôjde. Podľa toho sa dohodneme na ďalšie obdobie," povedala Cibulková pre magazín Tenis, oficiálny spravodaj Slovenského tenisového zväzu (STZ).

Dvadsaťtriročná Bratislavčanka by v sezóne 2013 rada dosiahla konkrétnu renkingovú métu: "Konečne sa dostať do svetovej desiatky." Aj pod vplyvom ponaučení z tohto roka však nehodlá sama seba dostať pod tlak: "Nechcem hovoriť, že je to môj cieľ, to by ma stresovalo. Hovorím o tom ako o mojom sne. Už som bola po víťazstve v Carlsbade blízko. Možno práve preto, že som veľmi túžila uhrať niekde výsledok, neboli moje výkony optimálne." Cibulková figuruje na 14. pozícii v renkingu WTA, dosiaľ bola najvyššie na 12. mieste - premiérovo už k 6. júlu 2009.

Pôvodom Angličan Wellington má podľa svojho prezentačného webu v portfóliu terajšie či bývalé klientky Jennifer Capriatiovú, Mariu Šarapovovú, Viktoriu Azarenkovú a Jelenu Jankovičovú. Hantuchovej sa venoval v rokoch 2005 a 2006.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková trénuje na Floride