Cibulková: "Som spokojná so vstupom“, Hrbatý: "Je to super“

SITA|5. jan 2009 o 20:46

Tenisti Slovenska, nasadení ako siedmi z ôsmich, v pondelok vstúpili do 21. ročníka Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe prekvapujúcim víťazstvom.

PERTH. Tenisti Slovenska, nasadení ako siedmi z ôsmich, v pondelok vstúpili do 21. ročníka Hopmanovho pohára miešaných reprezentačných družstiev v austrálskom Perthe prekvapujúcim víťazstvom nad jednotkami tohto podujatia - trofej obhajujúcimi Američanmi.

Najprv Dominika Cibulková zdolala Meghann Shaughnessyovú za 78 minút 6:2, 6:2 a druhý bod znamenajúci už istotu úspechu pridal Dominik Hrbatý, ktorý si nečakane poradil s Jamesom Blakom za 132 minút 6:3, 4:6, 7:6 (1). Štvorhra na tvrdom povrchu v hale Burswood Dome bola v rámci duelu SR - USA už len formalitou a nemohla nič zmeniť na triumfe tandemu Cibulková - Hrbatý. Členovia TK Slovan Slovenská sporiteľňa Bratislava však nepoľavili z príkladnej húževnatosti a zvíťazili 6:4, 7:6 (4).

"Mám za sebou dobrý vstup do tenisového roka. Na tréningoch som porážala Safinovú, ale pred dneškom som bola trochu nervózna a premotivovaná. Rozprávali sme sa však o tom s trénerom, upokojila som sa a od prvej loptičky som to - našťastie - cítila,“ povedala Cibulková pre agentúru SITA a dodala:

"Dostala som sa rýchlo do rytmu, počínala som si aktívne, tlačila som Shaughnessyovú z returnu, nanútila som jej moju hru a som spokojná. Myslím si, že som predviedla veľmi dobrý výkon. Užila som si aj podporovanie Dominika počas jeho úžasného zápasu s Blakom. Dúfam, že mu tým naša skupinka aspoň trošku pomohla. Mne to pripomenulo detstvo, keď som ho takto povzbudzovala na Davisovom pohári. Dúfam, že zajtra proti Hewittovi nebude príliš unavený a zopakuje svoj výkon. V miešanej štvorhre sme hrali dobre, hoci predsa len už bolo dosť neskoro v noci a ozývala sa únava. Ja som dobre returnovala i volejovala, akurát som pokazila zopár smečov. Verím, že nám to celkovo takto pôjde aj ďalej.“

O utorňajšom dueli s Austrálčankou Casey Dellacquovou (od 10.00 h SEČ) zverenkyňa Vladimíra Pláteníka Cibulková uviedla: "V pondelok proti Nemke Sabine Lisickej, ktorá napokon mala tesne navrch, odohrala taký zvláštny zápas. Sledovali sme ho - obe boli dosť nervózne. Dellacquová je nepríjemná súperka. Liftuje, vracia údery akosi skôr, ale má slabší pohyb, takže sa ju pokúsim čo najviac rozbehať. Ona nebude mať čo stratiť, pretože nastúpi proti rebríčkovo vyššie postavenej hráčke. Ja som síce z nás dvoch tá, ktorá má zvíťaziť, ale nebude to ľahké.“

Devätnásťročná z Piešťan pochádzajúca Bratislavčanka Cibulková nezabudla na darček Hrbatému k jeho nedeľňajším 31. narodeninám: „Je to taký tancujúci deduško - striptér pri tyči a s nápisom, že na svoj vek som veľmi sexi. Zabavili sme sa a som rada, že Dominik to prijal so smiechom. Už sa z tej postavičky stal taký náš maskot.“

Hrbatý ťahá na Hopmanovom pohári na tvrdom povrchu v hale Burswood Dome v Perthe sériu šiestich singlových úspechov v rade. Blakovi sa revanšoval za trojsetovú prehru v 2. kole na OH 2008 v Pekingu, vyrovnal skóre zo vzájomných súbojov na 2:2 (aj predtým ho zdolal na týchto neoficiálnych MS tímov pod hlavičkou ITF, a to v sezóne 2005, v ktorej napokon slávil po boku Daniely Hantuchovej celkový triumf) a po prvý raz od 8. augusta 2007 (Španiel Tommy Robredo v Montreale) zdolal člena hornej desiatky svetového rebríčka ATP.

"Vydaril sa mi začiatok zápasu. V prvom sete Blake začal akosi vlažnejšie a kým sa spamätal, mal som náskok. Vyšiel mi brejk a udržal som si už servis,“ začal svoje hodnotenie stretnutia pre agentúru SITA Hrbatý a pokračoval:

"V druhom sete Američan trochu zlepšil podanie, dostal som viac es. Nevedel som hru čítať tak dobre ako v tom prvom. Súper ma brejkol a potom som už nedostal šancu na zvrat. V treťom sete to bolo o podaní. Obaja sme si držali servis, hoci ja som musel odvracať brejkbaly. V tajbrejku sa mi hneď na začiatku podarilo uhrať tri perfektné lopty, ktoré ma potiahli. Potom sa mi už hralo dobre. Ťažko povedať, či som myslel priamo na odplatu za prehru z olympijských hier. Určite som však chcel zvíťaziť. Nemal som čo stratiť. Od tých dvoch operácií je to môj najlepší výsledok. Prvýkrát som hral v takto dlhom a náročnom zápase ustavične dobre a udržal som chyby na minime. Som veľmi spokojný. Hráči z najlepšej desiatky sa nezdolávajú každý deň. Sezóna sa len začína a mne sa hneď podarilo dosiahnuť takýto výsledok. Je to veľké povzbudenie do ďalších zápasov a turnajov."

V utorok bude niekdajší 12. muž renkingu Hrbatý čeliť bývalému lídrovi počítačového poradia ATP, hostiteľovi Lleytonovi Hewittovi, proti ktorému má bilanciu 0:4. Predvlani práve v spomenutom Montreale v osemifinálovom 3. kole nevyužil dva mečbaly. "Mal som vtedy aj smolu. Pri jednej z tých príležitostí totiž Lleytonovi pomohlo prasiatko. Skúsim ho zozadu držať a predvádzať rýchlu hru. Dúfam, že opäť budem aj dobre podávať - to by mi pomohlo.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: "Som spokojná so vstupom“, Hrbatý: "Je to super“