Cibulková sa išla do Acapulca aklimatizovať, vyhrala

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA)
Tomáš Prokop|2. mar 2014 o 14:12

Slovenská tenistka vyhrala štvrtý turnaj WTA v kariére. V rebríčku sa posunula z trinásteho miesta na jedenáste.

BRATISLAVA. Na jedenásť víťazstiev a päť prehier upravila Dominika Cibulková svoju bilanciu v tejto sezóne.

Po horších týždňoch, keď prehrala za reprezentáciu oba zápasy proti Nemkám a musela v Dohe skrečovať prvé kolo, prišiel opäť skvelý turnaj.

„V zápasoch Pohára federácie proti Nemkám bola Dominika maximálne unavená. Mentálne a fyzicky to bolo náročné rýchlo sa prieorinetovať. Čo sa týka Dohy, prišla na ňu tesne pred zápasom viróza. Po tom išla skôr do Acapulca, kde sa rýchlo aklimatizovala,“ vrátil sa pre SME k predchádzajúcim turnajom tréner Matej Lipták.

V mexickom Acapulcu zvládla Slovenka päť zápasov suverénne. Trápila sa len vo finále, kde jej Američanka McHalová zobrala set. V rozhodujúcich momentoch však bola Cibulková lepšia a zaslúžene oslavuje štvrtý titul z okruhu WTA.

Stratila len set

„Najviac ma teší, že som potvrdila nasadenie. Turnaj som vyhrala ako jednotka, čo ma opäť posunie vyššie. Som vyspelejšou tenistkou,“ hovorila dvadsaťštyriročná Bratislavčanka na tlačovke po turnaji.

„Každá výhra sa počíta. Dominika nadviazala na výkony zo začiatku roka. Stále sa ukazuje v dobrej forme. Turnaj mal byť pôvodne len na aklimatizáciu kvôli časovému posunu. Každý zápas bol bonusom a dopadlo to nakoniec skvele,“ pokračoval tréner Cibulkovej.

Skúsenosti zo šiesteho turnajového finále sa prejavili aj proti mladej Američanke. Slovenka síce prehrala druhý set, ale v treťom hrala trpezlivo a súperku nakoniec zlomila.

„Hrala výborne, preto som musela byť pozorná. Bol to náročný zápas po psychickej aj kondičnej stránke. Dobre som sa pohybovala a ťažila z vecí, ktoré mám zažité,“ pokračovala naša tenistka pre svoju oficiálnu stránku. Z Mexika odchádzala s trofejou a víťazným sombrerom.

„Acapulco je jeden z najkrajších turnajov na okruhu. Hrá sa v dovolenkovom rezorte na pláži. Je to krásne.“

Liptáka teší, že jeho zverenkyňa pokračuje vo vyrovnaných výkonoch. „Tento rok podáva od začiatku stabilnejšie výkony. Verím, že to vydrží aj do zbytku sezóny. Najviac ma teší, že má potenciál zdolávať aj najlepšie tenistky sveta.“

Maximum si zlepšila po piatich rokoch

Turnajovým triumfom sa naša jednotka priblížila na krôčik k vysnívanej elitnej desiatke. V novom vydaní rebríčka WTA je jedenásta, opäť si tak zlepšila najlepšie postavenie v kariére. Pred piatimi rokmi bola dvanásta.

Zo slovenských tenistiek boli v histórii vyššie len Daniela Hantuchová – piata a Karin Habšudová – desiata. Cibulková sa posunula od konca roka 2013 o výborných desať miest.

„Neberiem to tak, že môže už byť po Indian Wells v top ten. Ak prídu výsledky, ktoré jej to zaručia, bude to bunus. Je to určite jeden z našich cieľov, ale nevytvárame na Dominiku zbytočný tlak. Sústredíme sa vždy len na najbližší zápas,“ dodal Lipták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa išla do Acapulca aklimatizovať, vyhrala