Cibulková sa dostáva do formy, teší sa na Roland Garros

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR/AP)
TASR|12. máj 2010 o 09:00

Slovenská tenistka Dominika Cibulková odštartuje vo štvrtok prípravu na druhý grandslamový turnaj roka Roland Garros.

MADRID. Zverenka trénera Petra Hrunčaka dala prednosť tréningu na antukový vrchol sezóny pred budúcotýždňovými turnajmi vo Varšave či v Štrassburgu. V Paríži ju totiž čaká obhajoba vlaňajšieho semifinále.

"Chcem sa čo najlepšie pripraviť na Roland Garros, preto som sa rozhodla, že do Varšavy ani do Štrassburgu nepôjdem. Mám za sebou dva veľké antukové turnaje v Ríme a Madride a myslím si, že môžem byť s mojou hrou spokojná. Po trojtýždňovej pauze zavinenej zranením slabín nebolo ľahké opäť naskočiť do súťažného kolotoča. V Ríme som sa dostala do osemfinále, hoci predtým som trénovala prakticky iba dva dni a v Madride to bolo herne ešte lepšie," povedala pre TASR Cibulková.

Slovenská reprezentantka skončila v španielskej metropole v 2. kole na rakete Číňanky Na Li, zo svojho výkonu však mala napriek tesnej trojsetovej prehre radosť. "S trénerom sme urobili kus roboty a bolo to vidno aj v zápase s Na Li, hoci som ho napokon prehrala. Bol to výborný tenis, takéto stretnutia mi pred Roland Garros môžu iba zvýšiť sebavedomie. Teší ma, že moja forma stúpa. Proti Na Li šťastie v rozhodujúcich momentoch nebolo na mojej strane, no keď budem takto pokračovať, výsledky určite prídu," dodala Cibulková.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková sa dostáva do formy, teší sa na Roland Garros