Cibulková prehrala v treťom kole s Vesninovou

Dominika Cibulková neuspela v treťom kole Wimbledonu proti Jelene Vesninovej.
Dominika Cibulková neuspela v treťom kole Wimbledonu proti Jelene Vesninovej. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. jún 2009 o 18:11

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

LONDÝN.

Semifinalistka Roland Garros podľahla v zápase plnom zvratov ako nasadená štrnástka Ruske Jelene Vesninovej po vyše trojhodinovej trojsetovej dráme 5:7, 6:4 a 4:6.

Cibulková, hendikepovaná bolesťami krížov, si napriek prehre vo Wimbledone vylepšila osobné maximum. Vlani pri premiére v hlavnej súťaži vypadla na trávnatých dvorcoch All England Clubu hneď v 1. kole.

Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka si z Wimbledonu odnáša šek na 48.084 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 160 bodov. Keďže na treťom grandslamovom turnaji roka nič neobhajovala, po skončení podujatia má šancu posunúť sa zo 14. priečky ešte vyššie.

Cibulkovej vyšiel úvod zápasu s Vesninovou, keď v druhom geme prelomila podanie Rusky a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:0. Vesninová síce následne znížila na 2:3, no v šiestom geme opäť nevyužila výhodu servisu a Cibulková si vybudovala náskok 5:2.

Vesninová však potom pritvrdila na podaní i na returne, začala mať navrch pri dlhých výmenách od základnej čiary a šnúrou piatich hier za sebou napokon získala prvý set vo svoj prospech. Ruska bola na koni a na začiatku druhého dejstva sa po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0.

Cibulková však opäť potvrdila povesť veľkej bojovníčky. Rebrejkom vyrovnala na 3:3 a postupne ovládla trávnatý dvorec. Slovenka bola oveľa agresívnejšia, chodila si po loptičky a pripravovala si dobré pozície na zakončenie výmeny. Za stavu 5:4 pri podaní Vesninovej síce nepremenila prvý setbal, keď Ruska zahrala skvelý stopvolej, no ten druhý vďaka víťaznému forhendu už využila a vynútila si tretie dejstvo.

Na začiatku rozhodujúceho setu sa Vesninová nechala ošetrovať. Po návrate na dvorec Ruska stratila podanie a prehrávala 0:2, no v ďalších minútach začala hrať vabank a riskantná hra sa jej vyplatila. Vesninová vyrovnala na 2:2, po ďalšom brejku v Tildenovom geme sa ujala vedenia 4:3 a zápas dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:4 premenila pri svojom podaní v poradí štvrtý mečbal a upravila vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 3:1. Všetky tri víťazstvá dosiahla Vesninová v tejto sezóne.

Vo februári zdolala Slovenku na turnaji v Dubaji, keď v treťom sete Cibulková zápas skrečovala pre vyčerpanosť z tepla, z kurtu odchádzala ako víťazka aj v aprílovom dueli na zelenej antuke v Ponte Vedra Beach. Vesninová sa v osemfinále stretne so svojou krajankou nasadenou štvorkou Jelenou Dementievovou.

dvojhra - 3. kolo:

Jelena Vesninová (Rus.) - Dominika Cibulková (14-SR) 7:5, 4:6, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v treťom kole s Vesninovou