Cibulková prehrala v Stuttgarte v prvom kole

Dominika Cibulková neuspela v Stuttgarte v prvom kole, potom čo prehrala s Francúzskou Bartoliovou.
Dominika Cibulková neuspela v Stuttgarte v prvom kole, potom čo prehrala s Francúzskou Bartoliovou. (Autor: SITA AP)
TASR|30. sep 2008 o 14:35

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v Stuttgarte.

Stuttgart. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 1. kole dvojhry na turnaji WTA v Stuttgarte (dotácia 650.000 dolárov, Tier II.). Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka prehrala s Francúzkou Marion Bartoliovou za 72 minút hladko v dvoch setoch 3:6 a 1:6. V Stuttgarte tak nepríde k slovenskému derby medzi Cibulkovou a Danielou Hantuchovou. Slovenská jednotka vstúpi do singlovej súťaže v metropole Bádenska-Württemberska v stredu duelom proti Ruske Vere Zvonarevovej.

Cibulková počas celého zápasu proti Bartoliovej nenašla účinnú protizbraň na kvalitné podanie a returny vlaňajšej wimbledonskej finalistky. V úvodnom sete si Francúzka po brejku v šiestom geme vybudovala rozhodujúci náskok 5:2. Aj druhé dejstvo bolo jasne v réžii Bartoliovej, ktorá po dvoch brejkoch išla do vedenia 5:1 a duel s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Bartoliová tak odplatila Cibulkovej prehru z turnaja v Montreale a upravila vzájomnú bilanciu na 2:1, keď nadviazala na februárový triumf nad slovenskou reprezentantkou z podujatia v Paríži.

Cibulková po hladkej prehre s Bartoliovou netajila sklamanie. "Na tréningu som sa cítila dobre, ale v zápase som jednoducho nemala svoj deň. Za stavu 3:2 ma hneď brejkla a potom sa hrá veľmi ťažko. V hale to ide veľmi rýchlo, navyše keď máte proti sebe takúto dobrú súperku. Marion dnes odohrala super zápas, výborne servovala i returnovala. Na tento zápas chcem čo najskôr zabudnúť a ísť ďalej. Musím sa v hale ešte viac rozohrať. Pevne verím, že na ďalších troch európskych turnajoch v Moskve, Zürichu a v Linzi to bude z mojej strany oveľa lepšie," povedala pre TASR Cibulková, ktorá sa po boku Rusky Nadi Petrovovej v Stuttgarte ešte predstaví vo štvorhre.

dvojhra - 1. kolo:

Marion Bartoliová (Fr.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:3, 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Stuttgarte v prvom kole