Cibulková prehrala v Moskve vo štvrťfinále

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR/AP)
TASR|22. okt 2010 o 12:45

Dominika Cibulková prehrala na turnaji v Moskve vo štvrťfinále, ale bude novou slovenskou jednotkou.

MOSKVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA o Kremeľský pohár v Moskve (dotácia 1 milión dolárov).

Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana podľahla Španielke Marii Jose Martinezovej Sanchezovej za 84 minút hladko v dvoch setoch 2:6 a 3:6. Napriek štvrťfinálovej prehre sa Cibulková v pondelok po deviatich mesiacoch opäť stane slovenskou ženskou jednotkou. Vo svetovom rebríčku WTA predstihne Danielu Hantuchovú, ktorá skončila vo štvrtok v 2. kole turnaja v Luxemburgu na rakete Nemky Angelique Kerberovej.

Cibulková neodplatila Martinezovej Sanchezovej vlaňajšiu prehru 2:6, 2:6 z 1. kola turnaja v Moskve. Pre Slovenku to bol vtedy prvý zápas do dvojmesačnej pauze zavinenej únavovou zlomeninou rebra. V piatkovom dueli doplatila Cibulková na nízku percentuálnu úspešnosť prvého podania. V celom zápase až šesťkrát stratila vlastný servis a spravila rovnaký počet dvojchýb.

Najnepríjemnejšia súperka

"Z môjho uhla pohľadu by som po dnešku vymenovala Máriu José za najnepríjemnejšiu súperku na celom okruhu, pretože tá jej hra je naozaj úplne ušitá z vecí, ktoré presne nemám rada," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

"Z forhendu mi dávala vysoké ´spiny´. Snažila som sa do toho tlačiť, ale niekedy som to zahrala neskoro a ona už mala krátku loptu. Mixovala mi točené so slajzami, z ničoho nič chodila k situ na servis - volej, v tej hre nebol žiadny rytmus. Navyše, ľaváčka k tomu a nepodáva zle. V tom druhom sete sa to začalo črtať trošku lepšie. Začalo som totiž ešte viac riskovať, pridala som na agresivite, pár úderov mi vyšlo. Španielka je však taká rozbíjačka a na mňa to dnes platilo."

Posledný turnaj v sezóne

Pre štvrťfinalistku grandslamového US Open bol turnaj v Moskve posledným v tejto sezóne. Cibulková si z Moskvy odnáša šek na 24.773 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka. V ruskej metropole vyrovnala svoje doterajšie maximum z roku 2008. Posledným Cibulkovej vystúpením v tomto roku bude 22. novembra exhibícia v bratislavskom NTC. Spoločne s Dominikom Hrbatým, s ktorým vlani triumfovala na Hopmanovom pohári v austrálskom Perthe, nastúpia v miešanej štvorhre proti rusko-rakúskemu páru Anna Kurnikovová, Thomas Muster.

Pre Cibulkovú je post slovenskej jednotky bonusom. "S Danielou Hantuchovou nám ide o to, aby sme boli v rebríčku čo najvyššie, ale nie je to také, aby sme o to naozaj bojovali. Je to však príjemný bonus, že budem renkingovo najvyššie postavenou slovenskou tenistkou. Už sa teším na prípravú na novú sezónu. S trénerom Željkom Krajanom sme sa dohodli na pokračovaní spolupráce. Som s ním spokojná rovnako ako s celým tímom. Stále ešte je čo zlepšovať, máme pred sebou veľa roboty. Verím, že sa v rebríčku postupne vrátim na bývalé pozície. Uplynulú sezónu poznačilo veľa zmien a bola taká nestabilná, dvakrát som menila trénera, menila som aj kondičného kouča. Prvá polovica roka nebola oslnivá, no veľmi mi pomohol postup do štvrťfinále na US Open, ktorý urobil celý rok krajším. Aj štvrťfinále v Moskve patrí k veľkým pozitívam," dodala Cibulková, ktorá 29. novembra odlieta na kondičné sústredenie do strediska Boca Raton na Floride. Vianoce strávi doma v kruhu rodiny a po sviatkoch zamieri do Austrálie.

dvojhra - štvrťfinále:

Maria Jose Martinezová Sanchezová (Šp.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:2, 6:3

Viktoria Azarenková (2-Biel.) - Alisa Klejbanovová (7-Rus.) 6:1, 6:3

Maria Kirilenková (6-Rus.) - Zarina Dijasová (Kaz.) 6:1, 6:2

Vera Duševinová (Rus.) - Anna Čakvetadzeová (Rus.) 6:3, 7:6 (7)

Semifinálové dvojice:

María José Martínezová-Sánchezová (8-Šp.) - Viktoria Azarenková (2-Biel.)

Vera Duševinová (Rus.) - Maria Kirilenková (6-Rus.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Moskve vo štvrťfinále