Cibulková prehrala v Moskve so Zvonarevovou

Ruska Vera Zvonarevová vyradila na turnaji v Moskve po Daniele Hantuchovej aj Dominiku Cibulkovú.
Ruska Vera Zvonarevová vyradila na turnaji v Moskve po Daniele Hantuchovej aj Dominiku Cibulkovú. (Autor: TASR)
SITA|10. okt 2008 o 13:40

Dominika Cibulková dohrala na Kremlin Cupu vo štvrťfinále.

MOSKVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa neprebojovala do semifinále dvojhry na kvalitne obsadenom turnaji WTA Tour Kremlin Cup v Moskve (Tier I, dotácia 1,34 mil. USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale). Devätnásťročná Slovenka podľahla v piatkovom druhom štvrťfinálovom súboji nasadenej sedmičke turnaja, Ruske Vere Zvonarevovej za 97 minút 5:7, 4:6.

Stretnutie v hale moskovského Olympijského komplexu bolo kvalitné a vyrovnané, no Slovenka doplatila na slabšie chvíľky na konci prvého a v úvode druhého setu. V desiatom geme úvodného dejstva Cibulková, ktorej patrí v rebríčku WTA Tour 20. pozícia, aj s dávkou smoly nepremenila pri podaní súperky päť setbalov a Ruska sa dostala na koňa.

Zvonarevová otáčala prvý set

Deviata hráčka sveta a víťazka tohtoročných turnajov v Guangžou a Prahe Zvonarevová sériou šiestich víťazných gemov v rade získala prvý set 7:5 a vzápätí v druhom s dvoma brejkami náskok 3:0. Cibulková ešte zabojovala. Znížila na 2:3, neskôr na 3:4, ale keď už-už siahala na vyrovnanie stavu, zakaždým nebola schopná premeniť brejkbal. Zvonarevová dotiahla zápas za stavu 5:4 pri svojom podaní bezpečne do víťazného konca.

Dvadsaťštyriročná moskovská rodáčka si v domácom prostredí v rozpätí dvoch dní poradila s oboma elitnými slovenskými hráčkami Danielou Hantuchovou a Dominikou Cibulkovou. Treba však podotknúť, že Cibulková jej kládla v piatok oveľa väčší odpor ako deň predtým Hantuchová. Súperkou Zvonarevovej v semifinále bude s určitosťou jej krajanka, víťazka súboja Dinara Safinová (2.) - Svetlana Kuznecovová (5.).

Cibulková bez tretieho semifinále v tomto roku

Cibulková nevyužila šancu vybojovať si tretie semifinále na okruhu WTA v tomto roku (predtým Amelia Island a Montreal, zároveň v oboch prípadoch finále) a celkovo štvrté v kariére. Napriek tomu v Moskve predvádzala výbornú hru, keď vyradila Francúzku Marion Bartoliovú a Srbku Anu Ivanovičovú. Z ruskej metropoly si zverenka trénera Vladimíra Pláteníka odnáša šek na 30 485 USD a 110 bodov do svetového rebríčka.

Slovenská fedcupová reprezentantka napriek štvrťfinálovej prehre vyslovila s účinkovaním v Moskve spokojnosť. "Myslím si, že to bol z mojej strany veľmi dobrý turnaj. Zdolala som Bartoliovú, získala som veľmi cenný skalp Ivanovičovej, určite mi to dodá sebavedomie. Ešte raz škoda zápasu so Zvonarevovou, ktorý sa zlomil na maličkostiach. V Moskve som bola prvýkrát a ruská metropola na mňa urobila veľký dojem. Vo štvrtok som bola na Červenom námestí a bol to naozaj super zážitok. Boli sme tam ráno a zastihla nás riadna zima. Nechýbal ani fotograf, ktorý ma fotil v baranici a kožuchu, takže to bola veľká zábava," dodala Cibulková, ktorá by sa na budúci týždeň mala predstaviť na turnaji v Zürichu.

Nad jej účasťou na tomto podujatí však visí otáznik. "Pobolieva ma rameno. V najbližších dňoch absolvujem vyšetrenie a potom sa rozhodnem, či do Zürichu pôjdem alebo nie. Potom mám v pláne štart na turnaji v Linzi."

Dvojhra - štvrťfinále:

Vera Zvonarevová (7-Rus.) - Dominika Cibulková (SR) 7:5, 6:4 za 97 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Moskve so Zvonarevovou