Cibulková prehrala v Dubaji s Wozniackou

TASR|16. feb 2010 o 10:54

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole dvojhry na kvalitne obsadenom turnaji WTA v Dubaji.

DUBAJ. Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 2. kole dvojhry na kvalitne obsadenom turnaji WTA v Dubaji (dotácia dva milióny USD).

Zverenka českého trénera Jaroslava Bulanta prehrala s najvyššie nasadenou svetovou trojkou Dánkou Caroline Wozniackou za 1:38 h v dvoch setoch 2:6 a 6:7 (2).

V druhom dejstve prehajdákala Cibulková náskok 5:1 a v siedmom geme nevyužila setbal. Wozniacka nadviazala na triumf nad slovenskou reprezentantkou z vlaňajšieho turnaja v Sydney a vo vzájomnej bilancii na okruhu WTA vedie 3:1.

Cibulková si z Dubaja odnáša šek na 10.275 dolárov a 70 bodov do svetového rebríčka. Vlani postúpila v Spojených arabských emirátoch do osemfinále, kde musela pre vyčerpanosť z tepla skrečovať zápas proti Ruske Jelene Vesninovej.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Wozniackou a po strate podania v druhom geme prehrávala 0:2. Slovenke sa síce hneď podaril rebrejk, no v ďalšej hre ju opäť nepodržal servis a Wozniacka si po potvrdení brejku vybudovala rozhodujúci 4:1.

V druhom dejstve Cibulková pritvrdila na podaní i na returne, dokázala zatlačiť Dánku do defenzívy a po dvoch brejkoch viedla už 5:1, pričom pri servise Wozniackej mala setbal.

Vlaňajšia finalistka US Open však šnúrou piatich gemov otočila na 6:5 a Cibulková musela dať prvé eso v zápase, aby si aspoň vynútila tajbrejk.

V skrátenej hre sa však presadila Wozniacka. Po minibrejku odskočila Cibulkovej na 4:1 a za stavu 6:2 premenila pri svojom podaní hneď prvý mečbal.

Cibulkovú po skončení zápasu mrzelo, že druhý set nedotiahla do úspešného konca. "Ani neviem, či som viac sklamaná alebo nahnevaná, možno oboje. Viedla som v druhom sete 5:1 a mala som Wozniacku na lopatkách. Nedokázala som to však ukončiť, ďalšie dva gemy mi ušli pomedzi prsty a umožnila som súperke, aby sa opäť chytila. Asi som si myslela, že sa to uhrá samo. Veľmi ma to mrzí, lebo v druhom sete som bola na dvorci lepšou hráčkou, dostala som sa postupne do dobrého tempa a našla som správny herný rytmus. Prvý set bol z mojej strany kostrbatý, robila som priveľa chýb a nevychádzalo mi podanie. V druhom dejstve som si napokon ešte vynútila tajbrejk, no hneď na jeho začiatku som spravila tri zbytočné chyby a taká kvalitná hráčka, akou je Wozniacka, si víťazstvo už nenechala ujsť. Povrch v Dubaji bol extrémne rýchly, loptičky často lietali nekontrovateľne, navyše dnes bolo veľmi teplo. To však nie je žiadna výhovorka, pretože podmienky boli pre obe hráčky rovnaké," povedala pre TASR Cibulková, ktorá z Dubaja odlieta do Mexika. "Čaká má turnaj v Monterrey a potom podujatia na americkom harde v Indian Wells a Miami."

Dvojhra - 2. kolo:

Caroline Wozniacka (1-Dán.) - Dominika Cibulková (SR) 6:2, 7:6 (2)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková prehrala v Dubaji s Wozniackou