Cibulková postúpila v Sydney do osemfinále

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: AP)
TASR|11. jan 2010 o 07:35

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako v nedeľu jej krajanka Daniela Hantuchová prebojovala do 2. kola dvojhry.

SYDNEY. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa rovnako ako v nedeľu jej krajanka Daniela Hantuchová prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v austrálskom Sydney (dotácia 600.000 dolárov).

V prvom kole si poradila so Švajčiarkou Timeou Bacsinszkou, ktorá sa dostala do hlavnej súťaže ako lucky loser namiesto zranenej Belgičanky Justine Heninovej, za 91 minút v dvoch setoch 7:6 (2) a 6:1.

V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi Cibulková v utorok proti tretej nasadenej Ruske Svetlane Kuznecovovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:3. Zverenka českého trénera Jaroslava Bulanta má v Sydney už teraz istú prémiu 8325 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 60 bodov.

Problémy s podaním

V prvom sete zápasu medzi Cibulkovou a Bacsinszkou mali obe hráčky veľké problémy s vlastným podaním. Diváci videli celkovo šesť brejkov, po tri na každej strane. Cibulková prehrávala 2:4 i 3:5, no napokon si vynútila tajbrejk. V skrátenej hre jasne dominovala, keď dovolila uhrať Bacsinszkej iba dve loptičky.

Druhý set bol už jasnou záležitosťou Cibulkovej. Aktívne hrajúca Slovenka si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 4:1 a v siedmom geme premenila pri podaní súperky v poradí druhý mečbal. Cibulková si tak pripísala na konto tretie víťazstvo v novej sezóne. Minulý týždeň v novozélandskom Aucklande postúpila do štvrťfinále dvojhry, kde prehrala s najvyššie nasadenou Taliankou Flaviou Pennettovou.

Cibulková netajila spokojnosť

Cibulková po úspešnom vstupe do turnaja v Sydney netajila spokojnosť, priznala však, že Bacsinszka bola nepríjemnou súperkou.

"V prvom sete hrala naozaj dobre a svojím výkonom ma prekvapila. Ja som to nezvládala takticky, neustále som jej hrala do bekhendu, hoci som dobre vedela, že ten má lepší ako forhend. Dôležité bolo, že za stavu 2:4 ani 3:5 som sa nepoložila a dotiahla som to do tajbrejku. Za stavu 5:6 som zmenila taktiku, začala som jej hrať viac do forhendu, vyšlo mi pár dobrých úderov a postupne som získala prevahu. Tajbrejk je v tenise vždy veľmi dôležitý, ak ho vyhráte, dodá vám to potrebné sebavedomie. Potvrdilo sa to aj dnes v Sydney. V druhom sete už Timea nevládla, v dlhých výmenach som ju ubehala a vďaka dobrej taktike som zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Chcela by som sa poďakovať skupinke slovenských fanúšikov, ktorí má vytrvalo povzbudzovali a vytvorili skvelú atmosféru," povedala pre TASR Cibulková, ktorá sa v 2. kole proti Kuznecovovej pokúsi prelomiť negatívnu bilanciu s touto súperkou.

"Kuzi je skvelá hráčka. Zatiaľ sa mi proti nej nedarí, no pokúsim sa to zmeniť. V tomto zápase nemám čo stratiť, bude to pre mňa vynikajúca príprava na grandslamový Australian Open v Melbourne. Stredne rýchly povrch v Sydney mi vyhovuje, hrá sa mi na ňom veľmi dobre," dodala Cibulková.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková so Španielkou Anabel Medinovou Garriguesovou sa na turnaji WTA v tasmánskom Hobarte (dotácia 220.000 dolárov) prebojovali do štvrťfinále štvorhry. V úvodnom kole zdolali juhoafricko-nemecký pár Natalie Grandinová, Jasmin Wöhrová v troch setoch 6:4, 2:6 a 10:5 v tzv. supertajbrejku. Vo dvojhre prehrala Rybáriková v Hobarte hneď v úvodnom kole s Kanaďankou Alexandrou Wozniakovou hladko v dvoch setoch 3:6 a 1:6.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (SR) - Timea Bacsinszka (Švajč.) 7:6 (2), 6:1

štvorhra - 1. kolo:

Anabel Medinová Garriguesová, Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (Šp./SR) - Natalie Grandinová, Jasmin Wöhrová (JAR/Nem.) 6:4, 2:6, 10:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Sydney do osemfinále