Cibulková postúpila v Hertogenboschi už do štvrťfinále dvojhry

TASR|15. jún 2010 o 17:17

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v Hertogenboschi.

Hertogenbosch. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v Hertogenboschi (dotácia 220.000 dolárov).

V druhom kole si poradila s domácou Holanďankou Arantxou Rusovou za 1:42 h v dvoch setoch 6:2 a 7:5. Súperkou slovenskej dvojky v dueli o postup o semifinále bude vo štvrtok Belgičanka Kirsten Flipkensová, s ktorou má Cibulková bilanciu 2:0.

Vlani vo fedcupovom dueli v bratislavskom NTC i na Roland Garros v Paríži ju zdolala v dvoch setoch. Cibulková má v Hertogenboschi už teraz istú prémiu 5625 dolárov a 70 bodov do rebríčka WTA.

Rusová držala v prvom sete s Cibulkovou krok iba do stavu 2:2. Ďalšie štyri gemy sa stali korisťou slovenskej reprezentantky, ktorá sa momentálne pripravuje pod vedením chorvátskeho trénera Željka Krajana.

V druhom dejstve prehrávala Cibulková 1:3 a 3:4, no vždy dokázala odpovedať rebrejkom a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 6:5 premenila pri podaní Rusovej v poradí druhý mečbal a po piaty raz v tejto sezóne postúpila do štvrťfinále na okruhu WTA.

Cibulková po postupe medzi elitnú osmičku netajila spokojnosť:"Som spokojná, že som vyhrala v dvoch setoch. Rusová nebola ľahká súperka, aj keď štartovala v hlavnej súťaži vďaka voľnej karte. V 1. kole zdolala Medinovú Garriguesovú, má nepríjemný ľavácky servis, ktorý je ťažké returnovať. Podanie mi dnes nefungovalo tak, ako v zápase prvého kola proti Robsonovej, no v dôležitých momentoch ma podržalo. Pri dlhších výmenách som mala navrch," povedala pre TASR Cibulková, ktorá v ďalšom kole proti Flipkensovej čaká ťažký zápas.

"Mam s ňou síce bilanciu 2:0, no tráva je jej najobľúbenejším povrchom. Hrá veľa rezaných úderov a často chodí na sieť, bude veľmi nepríjemná. Ja sa musím snažiť tvoriť hru a zatlačiť ju," dodala Cibulková, ktorá si zatiaľ pochvaľuje spoluprácu s novým trénerom Krajanom.

"Všetko sa to zomlelo veľmi rýchlo zo dňa na deň. Bola to rýchla zmena, ani jeden z nás sme nečakali, že začneme tak skoro spolupracovať. Je to náš prvý spoločný turnaj a zatiaľ to hodnotím veľmi pozitívne. Veľmi sa mi páčia jeho tréningy i štýl koučovania. Postupne sa spoznávame a verím, že nám to bude spolu klapať čo najdlhšie."

Výsledky

Dvojhra - 1. kolo:

Jaroslava Švedovová (4-Kaz.) - Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.) 6:1, 6:2

2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (SR) - Arantxa Rusová (Hol.) 6:2, 7:5

Sandra Záhlavová (ČR) - Magdaléna Rybáriková (SR) 7:6 (1), 4:6, 6:2

Kirsten Flipkensová (Belg.) - Maria Kirilenková (3-Rus.) 6:3, 3:3 - skreč, Kirilenková odstúpila pre zranenie ľavého priťahovača

Andrea Petkovicová (7-Nem.) - Ana Ivanovičová (Srb.) 6:4, 6:7 (4), 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Hertogenboschi už do štvrťfinále dvojhry