Cibulková postúpila v Hertogenboschi do finále štvorhry

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: TASR/AP)
TASR|15. jún 2011 o 12:08

Dominika Cibulková zdolala v druhom kole turnaja v Hertogenboschi jasne Kristinu Barroisovú. Vo štvorhre sa prebojovala do prvého finále na okruhu WTA.

HERTOGENBOSCH. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v holandskom Hertogenboschi (dotácia 220.000 dolárov).

V druhom kole ako nasadená päťka deklasovala Nemku Kristinu Barroisovú za 57 minút 6:0 a 6:1. V dueli o postup do semifinále nastúpi vo štvrtok proti druhej nasadenej Ruske Svetlane Kuznecovovej, s ktorou má bilanciu 3:3, posledné tri duely však vyhrala. V Hertogenboschi má už teraz istú prémiu 5625 dolárov.

Cibulkovej v prvom sete duelu s Barroisovou vychádzalo prakticky všetko, na čo siahla. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana skvele podávala i returnovala a Nemke uštedrila za 26 minút "kanára".

V druhom dejstve si Cibulková po brejku vo štvrtom geme vybudovala náskok 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do úspešného konca. Vzájomnú bilanciu s Barroisovou upravila na 2:0, v roku 2006 ju zdolala na turnaji ITF Ritro Slovak Open v bratislavskom NTC. Podujatie UNICEF Open je pre Cibulkovú generálkou na prestížny Wimbledon. Slovenskú jednotku v stredu popoludní ešte čakalo semifinále štvorhry po boku Talianky Flavie Pennettovej.

Príprava sa vypláca

Cibulková po hladkom postupe medzi elitnú singlovú osmičku neskrývala veľkú spokojnosť. "Zápas proti Barroisovej mi vyšiel na jednotku. Na rozdiel od duelu 1. kola proti Rumunke Simone Halepovej som chytila hneď prvé gemy, veľmi dobre som ju tlačila a skvele som returnovala. S pribúdajúcimi minútami začala Barroisová vymýšľať, chodiť na sieť a hrať rezané údery, za čo som ju trestala. Bol to z mojej strany naozaj veľmi dobrý výkon," povedala pre TASR Cibulková.

"Tráva je predsa len špecifickým povrchom a som rada, že sme si spoločne s Magdou Rybárikovou mohli na nej aj na Slovensku zatrénovať. Teraz sa ukazuje, že to bola veľmi užitočná príprava. V Hertogenboschi som odohrala veľmi dobré zápasy a veľkú radosť mám aj z postupu do semifinále štvorhry," dodala Cibulková, ktorú vo štvrtok čaká víťazka duelu Kuznecovová - Erraniová.

"Nad Svetlanou som vyhrala na vlaňajšom US Open i v tomto roku v Madride, no na tráve sme spolu ešte nehrali. Ak podám dobrý výkon, mám šancu ísť na tomto turnaji ešte ďalej."

Prvé finále štvorhry WTA

Dominika Cibulková sa prebojovala do svojho prvého deblového finále na okruhu WTA. V semifinále štvorhry na trávnatom turnaji v Hertogenboschi s Taliankou Flaviou Pennettovou deklasovali rusko-čínsky pár Maria Kondratievová, Sun Čeng-Nan za 48 minút 6:0 a 6:2.

S Pennettovu majú vďaka postupu do finále štvorhry už istú spoločnú prémiu 5750 dolárov a 200 bodov do svetového deblového rebríčka.

Cibulková bola po druhom víťaznom zápase v priebehu jedného dňa veľmi spokojná. "Z postupu do prvého deblového finále na WTA Tour mám veľkú radosť. S Flaviou sme v semifinále hrali dobre, solídne a hlavne príliš rýchlo pre dnešné súperky. Výborne sme sa na dvorci dopĺňali. Vo finále určite zabojujeme o titul," povedala pre TASR slovenská jednotka.

Výsledky:

Štvorhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ, Flavia Pennettová (SR/Tal) - Maria Kondratievová, Sun Čeng-Nan (Rus./Čína) 6:0, 6:2

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) - Kristina Barroisová (Nem.) 6:0, 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Hertogenboschi do finále štvorhry