Cibulková postúpila v Dubaji do 2. kola dvojhry aj štvorhry

SITA|16. feb 2009 o 17:28

WTA Tour Barclays Dubai Tennis Championships v Dubaji v Spojených arabských emirátoc.

DUBAJ. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v pondelňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Barclays Dubai Tennis Championships v Dubaji v Spojených arabských emirátoch (Premier, dotácia 2 000 000 USD, tvrdý povrch Decoturf II vonku) nad Rumunkou Soranou Cirsteovou v ich premiérovom vzájomnom súboji medzi seniorkami za 107 minút 6:4, 6:2. Neskôr postúpila do 2. kola aj vo štvorhre.

"Bol to vybojovaný úspech, ale myslím si, že víťazstvo som si zaslúžila," uviedla Dominika Cibulková pre agentúru SITA na margo zdolania Cirsteovej.

Cibulková prehrala na nulu svoje podanie v treťom geme, ale okamžite zvládla rebrejk (2:2) a neskôr unikla na 5:3. Vlastný servis si potom síce neudržala, ale ako returnujúca premenila v desiatej hre hneď prvý setbal. Do druhej časti vstúpila slovenská Tenistka roka 2008 stratou podania, vzápätí si však pripísala 3 gemy v rade. V piatej hre sama inkasovala brejk (3:2 z jej pohľadu), odvtedy však naplno úradovala.

Stále platí, že dvanástka dubajského podujatia Cibulková v zápase ukončenom mečbalom naposledy podľahla rebríčkovo nižšie postavenej hráčke 23. júla 2008 v Los Angeles - Ruske Alle Kudriavcevovej.

Devätnásťročná Bratislavčanka Cibulková, ktorá vyrastala v Piešťanoch, mala z juniorského obdobia proti 18-ročnej Cirsteovej skóre 1:1 a teraz jej odplatila prehru 4:6, 5:7 z januára 2006 v austrálskom Nottinghille pri Melbourne.

Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka Cibulková, tento týždeň 18. vo svetovom rebríčku, sa po zdolaní 38. hráčky renkingu stretne v 2. kole s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou (51.), nad ktorou vedie vo vzájomných dueloch presvedčivo 3:0. Vlani na OH v Pekingu ju takisto v 2. kole zdolala hladko 6:2, 6:2. "Nebude to ľahký zápas, ale dobre ju poznám z tých našich predchádzajúcich. Dúfam, že v utorok budem fit," referovala D. Cibulková.

Osemfinalistka melbournských grandslamových Australian Open 2009 Cibulková minulý týždeň v stredu v thajskej Pattayi namiesto zápasu proti Ruske Vitalii Diatčenkovej zamierila do nemocnice na vyšetrenie a teraz "doberá" antibiotiká na virózu. Napriek tomu uspela v pondelok v Dubaji aj vo štvorhre. S Francúzkou Virginie Razzanovou zvíťazili v stretnutí 1. kola deblovej súťaže nad takisto nenasadenou česko-poľskou dvojicou Eva Hrdinová, Alicja Rosolská za 89 minút 6:3, 7:6 (5). V osemfinálovom 2. kole si Cibulková a Razzanová zmerajú sily s osmičkami "pavúka", Thajčankou Čan Jung-jan a Číňankou Sun Tian-tian. Už teraz majú istotu 110 bodov do svetového rebríčka štvorhry a spoločného šeku na 6250 USD.

V pondelok postúpila do 2. singlového kola v areáli The Aviation Club v lokalite Al Garhoud aj Daniela Hantuchová (41.), ktorá zdolala švajčiarsku držiteľku voľnej karty Stefanie Vögeleovú (122.) za 96 minút 7:5, 6:2. V 2. kole sa stretne s japonskou "lucky loserkou" Ajumi Moritovou (74.), ktorá nečakane vyradila Rusku Annu Čakvetadzeovú 7:5, 6:2. V pondelok Hantuchová ešte nastúpi vo štvorhre s Japonkou Ai Sugijamovou. Päťky deblového pavúka budú na úvod čeliť nenasadenému americko-českému páru Raquel Kopsová-Jonesová - Vladimíra Uhlířová.

V Dubaji sa nedarilo Magdaléne Rybárikovej (47.), ktorá podľahla Austrálčanke Samanthe Stosurovej (42.) za 77 minút 4:6, 3:6.

Dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (12-SR) - Sorana Cirsteová (Rum.) 6:4, 6:2 za 107 minút

Štvorhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková, Virginie Razzanová (SR/Fr.) - Eva Hrdinová, Alicja Rosolská (ČR/Poľ.) 6:3, 7:6 (5) za 89 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Dubaji do 2. kola dvojhry aj štvorhry