Cibulková postúpila v Charlestone do osemfinále

SITA|14. apr 2009 o 21:09

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v utorňajšom stretnutí na turnaji WTA Tour v americkom Charlestone v Južnej Karolíne.

CHARLESTON. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v utorňajšom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Family Circle Cup v americkom Charlestone v Južnej Karolíne (Premier, dotácia 1 milión USD, zelená antuka vonku) nad nenasadenou Rakúšankou Tamirou Paszekovou v ich prvom vzájomnom súboji za 84 minút 6:4, 6:0.

"Od začiatku to síce bol z mojej strany solídny výkon, ale takticky som do tohto stretnutia nevstúpila dobre a preto som prehrávala," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA a pokračovala: "Búchala som do toho z oboch strán a Paszekovej to vyhovovalo. Zabila som loptičku desaťkrát, a predsa to nestačilo. Po siedmom geme mi však prišiel na dvorec poradiť tréner. Ja som cítila, že to potrebujem, a on vedel, čo by mohlo zabrať. Odporučil mi skúsiť to občas zdvíhať, zatopspinovať. Zabralo to a Rakúšanka stratila rytmus. Odovzdaná však bola hádam až od skóre 0:4 v druhom sete. Po tej zmene vývoja v môj prospech mi nemala príliš čím ublížiť. Zozadu som prakticky nekazila, robila som veľmi málo nevynútených chýb."

Ako sedmička tohto podujatia v areáli Daniel Island mala Cibulková v 1. kole voľno. V osemfinálovom 3. kole si vo štvrtok zmeria sily s postúpujúcou zo stredajšieho duelu medzi domácou dvanástkou "pavúka" Bethanie Mattekovou-Sandsovou (38.) a Ruskou Anastasiou Rodionovovou (146.). Prvú spomenutú zdolala Daniela Hantuchová na minulotýždňovom turnaji v Ponte Vedra Beach v osemfinále 6:3, 7:5, druhú na rovnakom podujatí v identickej fáze vyradila sama Cibulková hladko 6:1, 6:3.

"Pôjdeme sa v stredu na ten ich zápas pozrieť. Človek nikdy vopred nevie, ale odhadla by som to z tých dvoch asi na Mattekovú. Dôležité však teraz je najmä to, že ja som zdravotne okej - všetko je v poriadku," uviedla D. Cibulková.

Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka už teraz má v Charlestone istotu 60 bodov do svetového rebríčka a šeku na 9195 USD. Devätnásťročná Bratislavčanka Cibulková (momentálne 19. v renkingu) prehrávala s o rok mladšou Paszekovou (66.) v prvom sete dvakrát o brejk, vždy však okamžite dokázala odpovedať ziskom súperkinho podania a od stavu 3:4 si pripísala 9 gemov v rade.

Slovenská fedcupová reprezentantka Cibulková, ktorá by 25. - 26. apríla mala z pozície jednotky viesť tím kapitána Mateja Liptáka v súboji o svetovú skupinu spomenutej súťaže družstiev vo francúzskom Limoges, štartuje v Charlestone po tretí raz. Predvlani ako kvalifikantka i minulý rok neuspela už v 1. kole hlavnej súťaže. Pred dvanástimi mesiacmi odstúpila pri skóre 4:6, 0:1 proti spomenutej Anastasii Rodionovovej pre vyčerpanosť po predchádzajúcom dosiahnutí finále v Amelia Island.

Dvojhra - 2. kolo:

Dominika Cibulková (7-SR) - Tamira Paszeková (Rak.) 6:4, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Charlestone do osemfinále