Cibulková postúpila v Bastade do štvrťfinále

(Autor: SITA AP)
SITA|8. júl 2009 o 18:59

Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na podujatí WTA Tour Swedish Open vo švédskom Bastade.

BASTAD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková postúpila už do štvrťfinále dvojhry na podujatí WTA Tour Swedish Open vo švédskom Bastade (dotácia 220 000 USD, antuka). Turnajová dvojka si v stredajšom súboji 2. kola poradila s nenasadenou Španielkou Nuriou Llagosterovou-Vivesovou absolútne hladko za 66 minút v dvoch setoch 6:1, 6:1.

Súperkou Cibulkovej v boji o postup do semifinále bude skúsená Argentínčanka Gisela Dulková, ktorá v trojsetovom boji zdolala Rumunku Soranu Cirsteovú 6:3, 4:6, 7:6 (5). Za účasť vo štvrťfinále má slovenská jednotka istú prémiu 5340 USD a 70 bodov do rebríčka WTA Tour.

Dvadsaťročná Slovenka sa o deväť rokov staršej Španielke výrazne revanšovala za prehru z marcového súboja v kalifornskom Indian Wells, kde v 2. kole podľahla 6:7 (6), 0:6. Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka postúpila po štvrtý raz v tomto roku do štvrťfinále dvojhry na hlavnom okruhu. Okrem skvelej semifinálovej účasti na Roland Garros v Paríži bola medzi najlepšími ôsmimi aj na zelenej antuke v Charlestone a Ponte Vedra Beach.

Cibulková po hladkom triumfe nad Llagosterovou Vivesovou neskrývala spokojnosť. "Podala som oveľa lepší výkon ako v úvodnom kole proti domácej Švédke Romovej. Celý zápas bol v mojej réžii, hrala som dobre, aktívne a rýchlo. Po dažďovej prehánke boli dosť ťažké lopty, no dobre som sa s tým vyrovnala. Súperka nestíhala, pri dlhých výmenách som ju neustále tlačila, dobre som returnovala. Nevedela čo má proti mne hrať," povedala pre TASR Cibulková, ktorá čaká vo štvrtok proti Dulkovej oveľa ťažší zápas. "Obe sa veľmi dobre poznáme, vieme o svojich zbraniach i slabinách. Určite to bude náročný duel, no verím, že so šťastným koncom pre mňa. Gisela hrala dnes trojseťák proti Cirsteovej, pričom v rozhodujúcom dejstve odvrátila tri mečbaly. Môže byť trochu unavená, čo by mi mohlo hrať do karát," dodala Cibulková.

Dominika Cibulková (2-SR) - Nuria Llagosterová-Vivesová (Šp.) 6:1, 6:1 za 66 minút

Dvanástka svetového rebríčka Cibulková bola proti Llagosterovej-Vivesovej (až 102.) vysokou favoritkou, čo začala potvrdzovať od úvodných výmen. Súperke, ktorá bola vo svojej kariére v rebríčku dvojhry najvyššie na 35. pozícii, zobrala po úspešne zvládnutej prvej hre pri vlastnom servise podanie už v druhom geme. Hneď vzápätí sa Španielke podaril rebrejk, no to určite netušila, čo bude nasledovať. Slovenka od tohto momentu na kurte absolútne dominovala a pripísala si deväť víťazných gemov v rade. Llagosterovej-Vivesovej "vzala" ďalší servis, vzápätí čistou hrou potvrdila. Po v poradí už treťom brejku podávala Cibulková na víťazstvo v 1. sete a za stavu 40:15 v siedmej hre využila esom hneď prvý setbal.

V druhom dejstve slovenská tenisová jednotka suverénne kráčala za postupom do štvrťfinále, pridávala gem za gemom. Cez zhodu sa jej podarilo dostať sa už na 5:0 a pri vlastnom servise mohla zápas ukončiť. Po prešľape pri podaní a neskôr aj dvojchybe však pustila súperku k brejkbalu, tá ho využila a znížila na 1:5. Žiadna dráma sa však nekonala, keďže Cibulková v ďalšom geme využila svoj druhý mečbal a potvrdila hladký postup medzi najlepších osem aktérok turnaja v Bastade.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Bastade do štvrťfinále