Cibulková postúpila v Bastade do druhého kola

TASR|7. júl 2009 o 15:51

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola antukového turnaja v Bastade.

BASTAD. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola antukového turnaja WTA v Bastade (dotácia 220.000 dolárov).

V úvodnom kole si ako nasadená dvojka poradila s domácou Švédkou Sandrou Romovou v troch setoch 6:3, 2:6 a 6:1. Ďaľšou súperkou Cibulkovej bude Španielka Nuria Llagosterová Vivesová, s ktorou má slovenská jednotka negatívnu bilanciu 0:1, v marci s ňou prehrala na turnaji v kalifornskom Indian Wells.

Zverenka trénera Vladimíra Pláteníka má v Bastade už teraz istú prémiu 2950 dolárov, do rebríčka WTA jej pribudne 30 bodov.

Cibulkovej nevyšiel úvod zápasu s Romovou, keď hneď v úvodnom geme stratila vlastné podanie a Švédka viedla 2:0 a 40:15. Semifinalistka Roland Garros však rebrejkom vyrovnala na 2:2.

Zápas následne prerušili pre dážď. Po takmer hodinovej prestávke Cibulková chytila opraty duelu do svojich rúk, od stavu 3:3 získala tri gemy v sérii a prvý set sa stal jej korisťou. V druhom dejstve Romová zlepšila podanie i returny a získala ho vo svoj prospech, keď Cibulkovej dovolila uhrať iba dva gemy.

Tretie dejstvo však bolo jasne v réžii slovenskej reprezentantky. Cibulková si po dvoch brejkoch vybudovala náskok 3:0 a za stavu 5:1 premenila pri podaní súperky hneď prvý mečbal.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika Cibulková (2-SR) - Sandra Romová (Švéd.) 6:3, 2:6, 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková postúpila v Bastade do druhého kola