Cibulková odstúpila po prehratom prvom sete v New Havene

SITA|18. aug 2008 o 18:04

NEW HAVEN 18. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v pondelňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Pilot Pen Tennis presented by Schick v americkom ...

NEW HAVEN 18. augusta (SITA) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v pondelňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA Tour Pilot Pen Tennis presented by Schick v americkom New Havene (Tier II, dotácia 600 000 USD, tvrdý povrch DecoTurf II) proti nenasadenej Dánke Caroline Wozniackej úvodný set 6:7 (7) a vzápätí odstúpila. V priebehu zápasu viedla 3:1 a 30:0 ako returnujúca, ale aj 4:3 na podaní a 30:0.

Devätnásťročná piešťanská rodáčka Cibulková (19. vo svetovom rebríčku), ktorá ešte pred šiestimi dňami hrala v osemfinále dvojhry na OH v Pekingu v časovom pásme s rozdielom 12 hodín v porovnaní s Connecticutom, mala ako osmička žrebu v úvodnom dejstve proti 22. tenistke renkingu setbal pri vlastnom podaní za stavu 7:6 v tajbrejku už po odvrátení dvoch takýchto šancí 18-ročnej severanky s poľskou krvou (najprv v dvanástom geme pri vlastnom servise a potom pri skóre 5:6* v tajbrejku, predtým v ňom viedla 5:3*). Dvakrát však stratila svoj servis, tretí setbal neodvrátila a následne sa vzdala.

Zverenkyňa Vladimíra Pláteníka napriek odohratiu len jedného dejstva získala v súboji s Wozniackou o dva gemy viac ako Daniela Hantuchová minulý utorok v 2. kole na olympijských hrách (1:6, 3:6). Dánka vyrovnala v bilancii vzájomných súbojov s Cibulkovou, vrátane juniorského obdobia, na 2:2. Vlani na turnaji WTA Tour v čínskej metropole zvíťazila Cibulková 6:0, 6:7 (5), 6:1. Wozniacká bude v 2. kole na adrese Yale Avenue čeliť Ruske Marii Kirilenkovej alebo rumunskej kvalifikantke Monike Niculescovej.

Finalistka nedávneho "jednotkového" turnaja v Montreale Cibulková minulý rok pri svojom debute v New Havene po absolvovaní kvalifikácie ako "lucky loserka" podľahla v 1. kole hlavnej súťaže Francúzke Emilie Loitovej 0:6, 5:7. Teraz napriek rýchlemu vyradeniu má šancu udržať si tretie miesto v hodnotení Olympus US Open Series, bodovacej súťaži z okruhu prípravných podujatí pred blížiacim sa newyorským štvrtým grandslamovým turnajom sezóny US Open (25. augusta - 7. septembra).


Dvojhra žien - 1. kolo:

Caroline Wozniacká (Dán.) - Dominika Cibulková (8-SR) 7:6 (7) - skreč, Cibulková odstúpila


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková odstúpila po prehratom prvom sete v New Havene