Cibulková odlieta do USA. Čaká ju séria turnajov

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: ap)
SITA|5. mar 2009 o 16:40

Slovenská tenisová jednotka Dominika Cibulková odlieta v piatok z Viedne cez Zürich do Los Angeles.

BRATISLAVA. Za Atlantikom ju čaká viac ako mesačná séria turnajov WTA Tour v kalifornskom Indian Wells, floridskom Key Biscayne na Miami (zhodne tvrdý povrch) a napokon v Charlestone v Južnej Karolíne (zelená antuka).

"Po viróze z thajskej Pattaye a odstúpení z Dubaja som sa už dala dokopy. Dopriala som si pár dní voľna, bola som na krvných testoch a som stopercentne pripravená na návrat na dvorce. Bola som teraz takmer

dva týždne vo vysokom zaťažení a zvládala som to," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA a dodala. "Na kondícii som tradične pracovala s Marošom Molnárom a herne som sa, samozrejme, pripravovala s koučom Vladom Pláteníkom. Ako sparingov som mala aj Miša Macka známeho už z Fed Cupu a slovanistu Martina Martinického. Tréningy boli veľmi kvalitné a dostali sme sa aj k takým veciam, na ktoré predtým nebol od Austrálie čas. Trošku viac sme napríklad popracovali na servise, ale aj iných prvkoch. Mám za sebou naozaj dosť roboty a dúfam, že sa to odrazí aj na výsledkoch. Myslím si, že mi toto obdobie bez turnajov pomohlo."

Sedemnásta hráčka svetového rebríčka Cibulková bola síce pomerne dlho doma, ale nemala možnosť opäť sa stretnúť so svojím kolegom z družstva SR úspešného na januárovom Hopmanovom pohári Dominikom Hrbatým rozcestovaným po challengerových podujatiach ATP. "S Dominom sme si písali. Vymenili sme si pár pekných esemesiek. Gratulovala som mu k tomu belehradskému finále. Som rada, že mu to dobré naštartovanie sezóny v Perthe pomohlo. Teraz budem jemu i ďalším chalanom veľmi fandiť v Davis Cupe proti Talianom. Verím, že predvedú dobré výkony."

Devätnásťročná Bratislavčanka Cibulková má tento rok za sebou 8 zápasov v tímových súťažiach. Ani raz v nich neokúsila trpkosť prehry. Dva dni po zverejnení dejiska a ďalších základných údajov v súvislosti s aprílovým fedcupovým súbojom Sloveniek s Francúzkami uviedla: "Dosť ma to prekvapilo. Je to tak nejako nikde. Stovky kilometrov od Paríža, ale v takom prípade by som čakala napríklad skôr Nice či podobne. V Limoges som nikdy nebola. Antuku som predpokladala a do haly to zrejme dali preto, lebo v nasledujúcom týždni sa bude hrať práve na antuke pod strechou v Stuttgarte."

Úradujúca domáca Hráčka roka Cibulková sa vlani presne v rámci analogického jarného turné po Spojených štátoch amerických prebojovala do svojho premiérového finále na hlavnom okruhu. Teraz v Amelia Island na zelenej antuke už nemohla dostať ani teoretickú šancu. "Škoda, bolo to vynikajúce podujatie. Už minulý rok sa však vedelo o presune turnaja, ktorý sa tento rok uskutoční v Ponte Vedra Beach a s menšou dotáciou. Bolo mi to veľmi ľúto, lebo v Amelia Island sa mi darilo. Už predvlani som tam - vtedy ešte iba ako 150. v renkingu - bola v osemfinále."

Cibulková vlani uhrala v Indian Wells i Miami 3. kolo a zhodne v troch setoch podľahla renomovaným Ruskám - Svetlane Kuznecovovej a Jelene Dementievovej. Neobhajuje teda zaťažujúco veľa bodov. "Budem nasadená s voľnom na úvod, takže minimálne druhé kolo mám isté," s úsmevom podotkla osemfinalistka melbournských Australian Open 2009 a pokračovala: "Rada by som tam dosiahla dobré výsledky, ale bude záležať aj na šťastí pri žrebe. Uvidíme. Nechám sa prekvapiť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková odlieta do USA. Čaká ju séria turnajov