Cibulková: Mám formu, že môžem ísť ešte ďalej

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|25. jún 2011 o 19:31

Slovenská tenistka DOMINIKA CIBULKOVÁ (22 r.) sa vo Wimbledone prvý raz prebojovala do osemfinále medzi 16 najlepších. V 3. kole zdolala turnajovú šestnástku Juliu Görgesovú, hoci Nemka jej nastrieľala 12 es.

Čo rozhodlo o vašej výhre?

"Tretí set. Prvé dva sety boli z moje strany také hore - dole. Na konci prvého za stavu 4:4 pri podaní súperky som dobre zahrala tri returny a brejkla som ju. V druhom sete som si tri razy prehrala servis a za stavu 1:4 som si povedala, že si len vyskúšam údery a sústredím sa na tretí set. Povedala som si, že musím aktívnejšie chodiť pre fiftíny, a to mi aj vyšlo. Som hrdá na svoj výkon v treťom sete, lebo to bola ťažká súperka s výborným servisom a rýchlymi údermi."

Bol to váš najlepší výkon na turnaji?

"Takto som hrala aj v prvých dvoch zápasoch, teraz však už na kurte viac pracovali nervy. Pomohlo mi najmä víťazstvo v prvom kole nad Chorvátkou Lučičovou, dodalo mi sebavedomie."

V pondelok vás čaká osemfinále so svetovou jednotkou Caroline Wozniackou, tohto roku máte bilanciu 1:1. Bude na ňu stačiť táto forma?

"Ak mi vydrží, bude to veľmi nádejné. Taktika je jasná: musím si aktívne chodiť pre body, lebo Caroline sama od seba nepokazí loptičku. Doteraz sme hrali iba na tvrdom povrchu, na tráve sa stretneme prvý raz. Teším sa na zápas. Chcem ísť v turnaji ešte ďalej."

Pozerali ste sa v pavúku, s kým by ste potom hrali vo štvrťfinále?

"To nikdy nerobím. Ani teraz som nevedela, že v osemfinále nastúpim proti Wozniackej. Ale po zápase s Görgesovou ma čakal pri kurte štáb dánskej televízie, a tak mi došlo, kto ma v ďalšom zápase čaká."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková: Mám formu, že môžem ísť ešte ďalej