Cibulková má zranené slabiny, vynechá Prahu

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková (Autor: SITA AP)
TASR|12. júl 2009 o 14:05

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nebude štartovať na turnaji WTA v Prahe.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková nebude štartovať na turnaji WTA v Prahe (dotácia 220.000 dolárov), kde mala byť nasadenou jednotkou. Semifinalistka Roland Garros si počas minulotýždňového podujatia vo švédskom Bastade natiahla slabiny a lekár jej neodporučil, aby cestovala do českej metropoly.

"Dominika urobila zlý pohyb a natiahla si slabiny. V sobotu navštívila lekára a ten jej neodporučil, aby na budúci týždeň štartovala na turnaji v Prahe. Do štvrtka si musí od tenisu odpočinúť. Keď sa zotaví zo zranenia, začneme s prípravou na turnaje na americkom harde. Zámorskú šnúru odštartujeme v Stanforde," povedal pre TASR Cibulkovej tréner Vladimír Pláteník.

Do hlavnej súťaže turnaja WTA v Prahe sa dostali dve Slovenky. Magdaléna Rybáriková, ktorá je nasadenou sedmičkou, si počká na súperku z kvalifikácie. Kristína Kučová ako držiteľka voľnej karty nastúpi proti Češke Barbore Záhlavovej Strýcovej. Šancu dostať sa z kvalifikácie do hlavného pavúka ešte majú Lenka Wienerová a Michaela Pochabová. Nasadenou jednotkou bude Talianka Francesca Schiavoneová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková má zranené slabiny, vynechá Prahu