Cibulková je v štvrťfinále dvojhry v Ponte Vedra Beach

SITA|8. apr 2010 o 07:50

Slovenská tenistka Dominika Cibulková štvrtý raz v tejto sezóne a osemnásty celkovo postúpila do štvrťfinále dvojhry na hlavnej profesionálnej úrovni.

PONTE VEDRA BEACH. V stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola singlovej súťaže na turnaji WTA Tour MPS Group Championships v Ponte Vedra Beach na Floride (International, dotácia 220 000 USD, zelená antuka) zvíťazila ako trojka tohto podujatia nad nenasadenou Ruskou Allou Kudriavcevovou za 80 minút presvedčivo 6:3, 6:3. Obe nastúpili s tohtoročnou štatistikou 12:7 podľa databázy Tenisovej asociácie žien.

Dvadsaťdvaročnú Moskovčanku Kudriavcevovú, momentálne 78. vo svetovom rebríčku, zdolala Cibulková premiérovo. Dosiaľ s ňou mala bilanciu 0:3 - bez výnimky z tvrdého povrchu. Naposledy jej podľahla 28. októbra krátko po zotavení z únavovej zlomeniny rebra: na podujatí ITF s dotáciou 100 000 USD vo francúzskom Poitiers získala iba dva gemy (2:6, 0:6).

Semifinalistka parížskeho grandslamového Roland Garros 2009 Cibulková si v stredu okamžite vypracovala náskok 2:0 a potom cez jeden odvrátený brejkbal upravila na 3:1. Na príjme v deviatom geme využila druhý setbal. Na začiatku druhej časti viedla Slovenka 1:0 a ako returnujúca 40:30, po chvíli však - už za stavu 1:1 - sama čelila hrozbe straty podania. Situáciu však zvládla a vzápätí únikom na 3:1 naznačila riešenie vo svoj prospech. Premenila hneď úvodný mečbal.

"Nebol to síce môj najlepší zápas, ale využila som antuku vo svoj prospech. Mám rada dlhšie výmeny a nemám problém s desiatimi či pätnástimi loptičkami. Tento duel mi samozrejme dodal kus sebadôvery. Tá je veľmi potrebná, pretože aj najlepší hráč na tréningu bez nej v zápase nedokáže nič," uviedla

Zverenkyňa Jaroslava Bulanta, teraz 29. v renkingu (bola už aj na 12. pozícii) si v piatok medzi najlepšími ôsmimi zmeria sily so šestkou "pavúka" Aleksandrou Wozniakovou, 39. v počítačovom poradí (v minulosti najvyššie 21. priečka). Kanaďanku premohla pred troma rokmi v americkom New Havene hladko 6:0, 6:3. Teraz pôjde o duel neúspešných finalistiek ostatných dvoch ročníkov tohto turnaja. Wozniaková vlani v súboji o titul nestačila na Dánku Caroline Wozniackú, Cibulková predminulý rok ešte počas sídlenia tohto podujatia v Amelia Island na Rusku Mariu Šarapovovú. Vlani sa v Ponte Vedra Beach lúčila vo štvrťfinále, v ktorom v troch setoch prehrala s Ruskou Jelenou Vesninovou.

Dvadsaťročná Bratislavčanka Cibulková už má istotu 70 bodov do rebríčka a šeku na 5340 dolárov. Do miestneho štvrťfinále sa prebojovala aj vo štvorhre po boku Japonky Ajumi Moritovej, a to už v utorok. Pre fedcupovú reprezentantku SR je zatiaľ maximom v roku 2010 vo dvojhre semifinálová účasť začiatkom marca v mexickom Monterrey.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Dominika Cibulková (3-SR) - Alla Kudriavcevová (Rus.) 6:3, 6:3 za 80 minút

Caroline Wozniacká (1- Dán.) - Sofia Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:1

Anastasia Pavľučenkovová (5-Rus.) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA) 7:6 (4), 4:6, 6:2

Aleksandra Wozniaková (6-Kan.) - Ajumi Moritová (Jap.) 2:6, 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková je v štvrťfinále dvojhry v Ponte Vedra Beach