Cibulková je spokojná s tréningovým pobytom

(Autor: FOTO - REUTERS)
SITA|19. dec 2008 o 15:59

Mesačný tréningový pobyt slovenskej úradujúcej Tenistky roka Dominiky Cibulkovej v Saddlebrooku na Floride sa chýli ku koncu.

FLORIDA. "Domov prilietam aj s trénerom Vladimírom Pláteníkom v utorok 23. decembra ráno," referovala agentúre SITA 19-ročná z Piešťan pochádzajúca Bratislavčanka, ktorá už 28. decembra zamieri na južnú pologuľu do austrálskeho Perthu.

Na Hopmanovom pohári, neoficiálnom svetovom šampionáte miešaných reprezentačných tímov pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), sa Cibulková predstaví s Dominikom Hrbatým. Pred melbournským grandslamovým podujatím Australian Open bude štartovať aj v Sydney. "Plány zostávajú v platnosti. Našťastie, ani môj tréning v Amerike nič neskomplikovalo, ak neberiem do úvahy dva daždivé dni, počas ktorých som pracovala na kondícii," uviedla D. Cibulková, ktorej počas úvodných desiatich dní za Atlantikom osobne pomáhal aj kondičný tréner Maroš Molnár. "S fyzickou prípravou som na tom naozaj veľmi dobre. Dúfam, že z toho budem patrične ťažiť. Práve v tom spočíva jeden zo zásadných rozdielov v porovnaní s rovnakým vlaňajším kempom na Floride. Celkovo som to mala také zabehanejšie. Už sme vedeli, čo nás čaká a neminie," vyhlásila 19. hráčka svetového rebríčka WTA.

Finalistka tohtoročných turnajov v Amelia Island a Montreale Cibulková si v Saddlebrooku tri - štyrikrát zatrénovala s Maďarkou Ágnes Szávayovou. "Bieloruska Viktoria Azarenková tu pobudla len chvíľku. Spomenula by som možno ešte 17-ročnú Slovinku Polonu Hercogovú. Je tu veľa známych tenistov z okruhu ATP ako James Blake či Mardy Fish, ale dievčat zo širšej špičky menej. Absolvovala som však modelované stretnutia a už sa v tých gemoch a bodoch udomácňujem. Je to na dobrej ceste, som veľmi spokojná," pochvaľovala si opora fedcupovej reprezentácie Slovenska Cibulková, ktorá mala pri príprave k dispozícii juniorských sparingov z miestnej akadémie.

Cibulková už dávnejšie vie, že premiérový duel v novej sezóne 5. januára na Hopman Cupe napokon neodohrá proti Američanke Serene Williamsovej, ale jej náhradníčke Meghann Shaughessyovej (841., v minulosti však 11. pozícia): "Nič to nemení na fakte, že prvý zápas bude náročný. Dúfam, že budem dobre rozohraná. S trénerom pracujeme aj na taktických záležitostiach, myslení na dvorci."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková je spokojná s tréningovým pobytom