Cibulková dostala v Poitiers "kanára" a vypadla

SITA|28. okt 2009 o 21:04

Slovenská tenistka prehrala v 2. kola dvojhry na turnaji ITF Internationaux Féminins de la Vienne vo francúzskom Poitiers Ruskou Allou Kudriavcevovou 2:6, 0:6.

POITIERS. Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ITF Internationaux Féminins de la Vienne vo francúzskom Poitiers (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Resin v hale) s nenasadenou Ruskou Allou Kudriavcevovou 2:6, 0:6, čo vzbudilo obavu, že pod tento šokujúco jednoznačný výsledok v jej neprospech sa prípadne podpísali nejaké zdravotné problémy.

"Rebro sa trošku, trošku ozvalo pri podávaní. Dúfam, že to nebude vážne. Nahlásim sa k doktorovi Luptákovi na konzultáciu. Medzi tréningom a zápasom je predsa len rozdiel v záťaži," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA. O stretnutí uviedla:

"Nehovorím podobné veci často, ale dnes musím skonštatovať, že súperka ma úplne vystrieľala z dvorca. Okrem servisu, ktorý som nemala ideálny, som ťažko mohla čosi urobiť lepšie, lenže čoho sa ona dotkla, to jej tam padlo. Forhend, bekhend, krátke výmeny, dlhé..."

"Žasnem, čo za výkon to z jej strany bol. Ani neviem, či sa mám smiať alebo plakať. Kudriavcevová si počínala naozaj hrozne dobre. Išlo jej to už aj v prvom kole, sledovala som to. Tlačí sa do toho, miestny rýchly povrch jej vyhovuje."

Pre 20-ročnú Bratislavčanku Cibulkovú išlo len o tretí zápas po dvojmesačnej nútenej prestávke zavinenej únavovou zlomeninou ôsmeho rebra na pravej strane.

Pri návrate v Moskve na turnaji WTA Tour Kremlin Cup uhrala proti Španielke Maríi José Martínezovej-Sánchezovej iba 4 gemy. V pondelok v 1. kole v Poitiers si poradila s domácou držiteľkou voľnej karty Oliviou Sanchezovou 6:2, 6:2.

Pre semifinalistku parížskeho grandslamového Roland Garros 2009 to bolo prvé vystúpenie po minulotýždňovom pracovnom rozchode s koučom Vladimírom Pláteníkom. Predtým sa naposledy radovala 18. augusta v kanadskom Toronte proti Talianke Sare Erraniovej (6:4, 6:2).

Momentálne 28. hráčka svetového rebríčka WTA Tour Cibulková sa na západe centrálneho Francúzska objavila na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) po prvý raz od novembra 2007.

Vtedy ako obhajkyňa trofeje nestačila v osemfinále bratislavského turnaja Ritro Slovak Open na Češku Ivetu Benešovú. Do krajiny "galského kohúta“ zavítala premiérovo od spomenutého najväčšieho individuálneho úspechu vo svojej doterajšej kariére.

Proti 21-ročnej Moskovčanke Kudriavcevovej (101. v renkingu) ťahala za kratší koniec aj pri ich dvoch predchádzajúcich súbojoch - zhodne v troch setoch predvlani v kvalifikácii melbournských grandslamových Australian Open i minulý rok v Los Angeles.

Cibulková už nefiguruje medzi hráčkami prihlásenými na turnaje ITF do Nantes či Ismaningu - súbežne od 2. novembra.

"Povedala som si, že to netreba preháňať. Zahrám si túto stovku a potom začnem myslieť na zimnú prípravu. Maurícius, ktorý prichádzal do úvahy ako jedna z možností, medzičasom padol, Marbella takisto."

"Momentálne sú v hre už len osvedčený Saddlebrook a takisto na Floride Boca Raton,“ povedala v pondelok pre agentúru SITA. V stredu vyvstalo, že Cibulková nedostala voľnú kartu na tzv. malé MS na indonézskom ostrove Bali (4. - 8. novembra), o ktorú sa prostredníctvom zastupujúcej spoločnosti Octagon uchádzala.

O prípadnej kooperácii s koučom Tiborom Tóthom Cibulková uviedla: "Keď sa ja vrátim odtiaľto a on z turnaja v Petrohrade, mali by sme si sadnúť a porozprávať sa, či sa dohodneme na spolupráci. Zatiaľ teda nemám čo potvrdiť či vyvrátiť - uvidíme, ako to dopadne."

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Alla Kudriavcevová (Rus.) - Dominika Cibulková (1-SR) 6:2, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková dostala v Poitiers "kanára" a vypadla