Cibulková do štvrťfinále dvojhry v Ponte Vedra Beach

SITA|8. apr 2009 o 23:36

Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v stredajšom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour MPS Group Championships.

PONTE VEDRA BEACH. Slovenská tenistka Dominika Cibulková zatiaľ hladko kráča za obhajobou finálovej účasti na turnaji WTA Tour v americkom Ponte Vedra Beach.

V stredajšom osemfinálovom 2. kole dvojhry bez väčších problémov zdolala za 73 minút ruskú kvalifikantku Anastasiu Rodionovovú 6:1, 6:3. Vo štvrťfinále podujatia, ktoré sa ešte vlani hralo v Amelia Island, si Cibulková zmeria sily s ďalšou Ruskou - nenasadenou Jelenou Vesninovou.

"Dnes, našťastie, už nebolo tak hrozne veterno a chladno ako v predchádzajúcich dvoch dňoch. Hralo sa mi dobre," povedala pre agentúru SITA po svojom stredajšom triumfe Dominika Cibulková.

"Súperku som poznala a vedela som, že sa snaží do toho ísť z prvých dvoch - troch úderov. Taktiku som teda založila na rozohrávaní výmen napríklad naliftovaním a potom som sa ju snažila ja sama snažila pritlačiť štvrtým - piatym úderom. Rozbehávala som ju a Vesninová nestíhala. Dôležité bolo, že sa mi v šiestom geme druhého setu podarilo odvrátiť brejkbaly. Mohlo byť totiž 2:4, Ruska by povypaľovala nejaké vydarené loptičky a prišiel by tretí set. V tejto fáze ma však podržalo podanie, udržala som jeden náročný fiftín a napokon to už išlo: získala som túto hru i všetky nasledujúce. O Rodionovovej je známe, že rada robí scény a sťažuje sa. Aj dnes mala jeden výstup, keď poukazovala na údajné pridlhé čakanie na moje podanie, ja som sa však nenechala rozhádzať."

Trojka turnaja Cibulková, ktorá po dodatočnej prihláške štartuje v Ponte Vedra Beach na základe voľnej karty, má už pred štvrťfinále istých 70 bodov do svetového rebríčka a šek na 5340 dolárov.

So svojou najbližšou súperkou, 22-ročnou rodáčkou z ukrajinského Ľvova Vesninovou, má Cibulková skóre vzájomných duelov 1:1. Vlani v Montreale na ceste do finále zdolala Rusku hladko 6:1, 6:1, ale pred necelými dvoma mesiacmi 18. februára v Dubaji skrečovala v osemfinále za stavu 6:4, 1:6, 0:4 pre slabosť zrejme súvisiacu s predchádzajúcou virózou z thajskej Pattaye.

V tomto dueli viedla 5:0, vzápätí však pre stupňujúcu sa indispozíciu prehrala 14 gemov zo 16. Vesninová, momentálne 63. v rebríčku WTA, v oboch svojich doterajších stretnutiach v Ponte Vedra Beach obracala z 0:1 na sety: najprv proti Číňanke Šuai Peng (2:6, 6:1, 6:3), a potom v stredu s Rakúšankou Patriciou Mayrovou (1:6, 6:3, 6:2).

"Aj Vesninová podobne ako Rodionovová hrá také priamky a predvádza nevyspytateľný štýl na zopár loptičiek. Už som ju zdolala, určite to však bude nepríjemná súperka, veď tento rok sa jej darí. Budem sa snažiť a azda sa mi podarí potvrdiť úlohu favoritky. Dúfam, že zostane dobré počasie - záležať môže aj na podmienkach," skonštatovala D. Cibulková. Na margo svojho aktuálneho zdravotného stavu uviedla:

"Zatiaľ som v pohode. Veľmi ma však stále mrzí to, čo sa mi stalo v Miami, kde som pre kŕče v ľavej nohe odstúpila v treťom sete proti Španielke Anabel Medinovej-Garriguesovej. Bol to totiž fantastický zápas a ešte aj v Ponte Vedra Beach za mnou chodili ľudia, že lepší tam tento rok nevideli. Fakt smola, teraz som však fit."

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

  • Dominika Cibulková (3-SR) - Anastasia Rodionovová (Rus.) 6:1, 6:3 za 73 minút

Ďalšie výsledky

  • Naďa Petrovová (1-Rus.) - Madison Keysová (USA) 6:3, 6:2
  • Aľona Bondarenkváo (7-Ukr.) - Kateryna Bondarenková (Ukr.) 4:6, 6:4, 6:3
  • Jelena Vesninová (Rus.) - Patricia Mayrová (Rak.) 1:6, 6:3, 6:2
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková do štvrťfinále dvojhry v Ponte Vedra Beach