Cibulková chce na dvorci viac uvažovať o taktike

SITA|25. sep 2008 o 12:19

Dominika Cibulková v interview pre magazín Tennis.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Dominika Cibulková, tento týždeň už štvrťfinalistka na turnaji WTA Tour v Pekingu, poskytla interview magazínu Tennis. Okrem údajov napospol dávno známych pre domácich fanúšikov tejto 19-ročnej Bratislavčanky, zverenkyňa Vladimíra Pláteníka pripomenula, že počas Roland Garros podpísala kontrakt na oblečenie so spoločnosťou Lacoste.

Na margo civilného života počas sporadických pobytov doma uviedla: "Nemôžem povedať, že by som mala pätnásť najlepších kamarátov, pretože také niečo je nemožné. Ak na nejakom turnaji hrám naozaj dobre, ideme von a - viete - párty. Tancujeme a zabávame sa. Aj inak zostávame v kontakte. Môjmu koučovi sa nepáči, že veľa esemeskujem."

Cibulková, ktorá vyrastala v Piešťanoch, sa v detstve nenechala odradiť poukázaniami na svoju "netenisovú" výšku: "Mala som osem či deväť rokov. Predtým som skúšala plávanie a gymnastiku, ale nenašla som sa v nich. Keď som začala s tenisom, každý mi hovoril, že som primalá a nikam to nedotiahnem. Ja som sa však do tejto hry zamilovala a chcela som pokračovať, takže som naozaj tvrdo na sebe robila."

Finalistka tohtoročných podujatí v Amelia Island a Montreale sa vďaka svojej optimistickej povahe ešte nedostala pod tlak: "Stále čakám, že príde. Nedeje sa to. Možno by už aj malo. Zdolala som však viacero dobrých hráčok a nadobudla som sebavedomie, čo je veľmi dôležité. Chcem si aspoň trochu zlepšiť podanie a rada by som na dvorci viac uvažovala o taktike." O cestovaní po svete Cibulková skonštatovala: "Vždy je so mnou môj kouč a jeden z rodičov. Som jedináčik a držia si ma pod dohľadom. Na okruhu mám veľa kamarátok: Szávayovú, Azarenkovú, Cornetovú."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková chce na dvorci viac uvažovať o taktike