Chelsea vyrovnala klubový rekord z roku 1927, Matič bol pri tom

TASR|21. nov 2009 o 19:21

utbalisti Chelsea FC deklasovali v 13. kole anglickej Premier League tím Wolverhampton Wanderers 4:0 a pevne sa usadili na vedúcej priečke v súťaži.

Londýn. F

Nayvše zverenci trénera Carla Ancelottiho vyrovnali klubový rekord z roku 1927, pretože na Stamford Bridge neinkasovali už v desiatich zápasoch v rade.

Blues majú impozantnú bilanciu, z 39 možných bodov získali v tejto sezóne 33 a smerujú za svojim prvým majstrovským titulom od roku 2006. Svoju dominanciu potvrdili futbalisti londýnskeho klubu aj v súboji s Wolves, a to napriek tomu, že po reprezentačnej prestávke nastúpili bez Didiera Drogbu, Franka Lamparda, Deca, Michaela Ballacka a Ricarda Carvalha.

Skóre zápasu otvoril už v 5. minúte strelou z 20 metrov Florent Malouda. V rozpätí desiatich minút pridal ďalšie dva zásahy do čierneho ghanský defenzívny štít Michael Essien a po polhodine hry bolo prakticky po stretnutí. Gólovú bodku za zápasom dal v 56. minúte prízemnou strelou z hranice šestnástky Joe Cole.

Z tímu Wolves bol najbližšie ku gólu Sylvan Ebanks-Blake, ale Petr Čech jeho šancu zlikvidoval a zatiahol znovu roletu.

Svoju premiéru absolvoval v sobotu na Stamford Bridge aj srbský legionár Nemanja Matič, ktorý v auguste prestúpil zo slovenského klubu MFK Košice za 1,75 milióna eur. Matič prišiel na ihrisko v 69. minúte, keď vystriedal Maloudu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea vyrovnala klubový rekord z roku 1927, Matič bol pri tom