Chelsea vyhrala Community Shield, porazila Man Utd

Chelsea vyhrala anglický Superpohár.
Chelsea vyhrala anglický Superpohár. (Autor: SITA AP)
TASR|9. aug 2009 o 18:10

Futbalisti Chelsea Londýn získali svoju prvú trofej v tejto sezóne pod vedením nového trénera Carla Ancelottiho.

LONDÝN. Futbalisti Chelsea Londýn získali svoju prvú trofej v tejto sezóne pod vedením nového trénera Carla Ancelottiho, keď zvíťazili v zápase o Community Shield (Superpohár) nad Manchesterom United po penaltovom rozstrele 4:1. V normálnom hracom čase sa skončil zápas remízou 2:2.

Dynamickému stretnutiu na štadióne Wembley predchádzal minútový potlesk na otvorenej scéne pre legendárneho Sira Bobbyho Robsona, ktorý nedávno skonal vo veku 76 rokov. V samotnom zápase mohla ako prvá skórovať po rohovom kope Chelsea. Po predĺženom centri Didiera Drogbu a následnej hlavičke Branislava Ivanoviča zachraňoval situáciu Patrice Evra, ktorý vytiesnil loptu hlavou na brvno.

Na opačnej strane však otvoril skóre po 10. minútach Nani, ktorý naviedol loptu na obrancu Ivanoviča a krížnou strelou k vzdialenejšej žrdi nedal šancu Petrovi Čechovi - 0:1. V 18. minúte si narazil loptu do šestnástky Dimitar Berbatov, avšak v gólovej šanci ho "vychytal" pohotový Čech. Šance sa rýchlo striedali na oboch stranách. Po polhodine hry sa v dobrej pozícii ocitol Florent Malouda, ale loptu z voleja trafil zle. V závere polčasu si loptu z rohového kopu vypýtal Darren Flatcher a jeho umiestnenú stretlu Čech s námahou vytesnil do autu.

Krátko po zmene strán bolo vyrovnané. Po Maloudovom centri do šestnástky išiel nebojácne do súboja s brankárom Benom Fosterom (pozn. Edwin van der Sar sa lieči po zranení ruky) dôrazný Drogba, pričom odrazenú loptu poslal rybičkou do odkrytej brány Ricardo Carvalho - 1:1. Šance sa opäť rýchlo striedali na oboch stranách, avšak na ďalší gól sa čakalo až do 71. minúty.

Po diskutabilnej situácii - neodpískanému bráneniu v hre, sa dostala do prečíslenia Chelsea. Drogba naviedol loptu do šestástky, vzápätí našiel voľného Franka Lamparda, na ktorého strelu spoza šestnástky si Foster síce siahol, ale lopta sa od žrde na moment odrazila za bránkovú čiaru - 2:1. Keď už sa zdalo, že je o výsledku zápasu rozhodnuté, v nadstavenom čase uvoľnil Ryan Giggs kolmicou Wayne Rooneyho, ktorý z hranice ofsajdu obhodil vybiehajúceho Čecha. O víťazovi sa tak rozhodlo až v penaltovom rozstrele, v ktorom gólman Čech zastavil dva pokusy súpera.

Community Shield - Wembley:

Chelsea Londýn - Manchester United 2:2 (0:1), 4:1 v jedenástkovom rozstrele

Góly: 52. Carvalho, 71. Lampard - 10. Nani, 90+. Rooney. ŽK: Berbatov, Ivanovič - Evra, Owen.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea vyhrala Community Shield, porazila Man Utd