Chelsea túži získať pre Hiddinka trofej

SITA|18. apr 2009 o 11:38

Futbalista anglického veľkoklubu FC Chelsea Michael Essien dúfa, že sa mu spolu so spoluhráčmi podarí pred kouča Guusa Hiddinka vyhrať v aktuálnej sezóne nejakú trofej.

LONDÝN.

Ghanský záložník sa do zostavy "The Blues" vrátil po vynútenej sedemmesačnej pauze spôsobenou zranením kolena iba nedávno, podľa vlastných slov je však pripravený pomôcť mužstvu k zisku majstrovského primátu. Chelsea má stále šancu na triumf v Premier League, FA Cup-e a Lige majstrov. Holanďan Hiddink si na lavičku londýnskeho klubu sadol vo februári a nahradil Luiza Felipeho Scolariho.

V tom čase nemala Chelsea formu a dokonca jej hrozilo vypadnutie z tradičnej anglickej "silnej štvorky". Po príchode 62-ročného kouča však mužstvo zo Stamford Bridge akoby ožilo, Hiddink sa však opakovane nechal počuť, že trénerom Chelsea bude iba do skončenia aktuálnej sezóny a následne sa chce plne sústrediť na funkciu kouča ruskej reprezentácie.

"Guus vykonal skutočne skvelú prácu. Má vlastný trénerský štýl a zatiaľ sa mu darí, uvidíme ako to bude pokračovať. Všetci vedia, že to je skvelý tréner, má odlišné metódy než ktokoľvek koho som doteraz zažil. Dúfam, že sa nám pre neho podarí získať nejakú trofej ešte pred jeho odchodom. Čakajú nás ťažké zápasy a musíme podať maximálny výkon," povedal 26-ročný Essien.

Univerzálny stredopoliar sa vyjadril aj k svojmu vážnemu zraneniu následnému návratu na trávniky: "Počas rekonvalescencie som sledoval zápasy z tribúny, alebo z domu a stále som myslel na uzdravenie sa. Myslím si, že koleno je teraz silnejšie, cítim sa perfektne. Bola to dlhá prestávka, ale teší ma, že som späť."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea túži získať pre Hiddinka trofej