Chelsea sa rozlúčila so svojou legendou, tá jej ešte môže pomôcť k jednej trofeji

John Terry (v popredí vľavo).
John Terry (v popredí vľavo). (Autor: TASR/AP)
SITA|22. máj 2017 o 12:29

John Terry bol najdlhšie slúžiacim kapitánom v dejinách Chelsea.

LONDÝN. John Terry v nedeľu nastúpil na svoj posledný ligový zápas vo futbalovom drese FC Chelsea a spoluhráči mu pripravili rozlúčku hodnú najdlhšie slúžiaceho kapitána v dejinách klubu.

Terry nastúpil v základnej zostave s páskou na rukáve a v 26. minúte - symbolicky podľa čísla svojho dresu - prenechal miesto na trávniku Garymu Cahillovi.

Keď odchádzal z ihriska na Stamford Bridge, hráči v modrých dresoch mu vytvorili čestný koridor. Na načasovaní sa podieľali aj hostia. Tréner David Moyes prezradil, že boli dohodnutí, aby loptu zahrali do autu okolo 26. minúty.

Pre niekdajšieho anglického reprezentanta Terryho to bolo 492. vystúpenie v Premier League, celkovo 717. v drese Chelsea a nemusí byť úplne posledné. Chelsea čaká v sobotu 27. mája ešte finále FA Cupu proti Arsenalu.

Pozrite si, ako sa John Terry lúčil s Chelsea a ako klub oslavoval zisk majstrovskej trofeje: fotogaléria

15.4.2020

Londýnčania si proti Sunderlandu pripísali rekordné tridsiate víťazstvo (5:1) - žiadny anglický prvoligista si ich predtým nevybojoval toľko v sezóne s 38 stretnutiami.

"Dnešok je jedným z najťažších dní v mojom živote. Mal som to šťastie hrať so skvelými futbalistami a pod vedením výborných trénerov, ďakujem každému jednému z nich. Všetci sa musíme tiež poďakovať Romanovi Abramovičovi, je najlepším majiteľom vo svete futbalu," uviedol Terry, citoval ho web britskej BBC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea sa rozlúčila so svojou legendou, tá jej ešte môže pomôcť k jednej trofeji