Chelsea nemôže do januára 2011 dopĺňať káder

(Autor: TASR)
SITA|3. sep 2009 o 15:50

Najbližšie dve prestupové obdobia - zimné v januári 2010 a letné medzi dvoma sezónami, bude zmrazený pohyb hráčov do kádra anglického futbalového klubu Chelsea.

ZÜRICH. Najbližšie dve prestupové obdobia - zimné v januári 2010 a letné medzi dvoma sezónami, bude zmrazený pohyb hráčov do kádra anglického futbalového klubu FC Chelsea. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) takýmto spôsobom vo štvrtok potrestala Londýnčanov za navádzanie francúzskeho futbalistu Gaëla Kakutu k porušeniu zmluvy so svojím bývalým zamestnávateľom RC Lens. V danom období FIFA nezaregistruje žiadneho nového hráča na súpiske tímu zo Stamford Bridge. Sankcia sa týka stykov s anglickými aj zahraničnými klubmi. Posilu z iného mužstva by teda Chelsea mohla získať najskôr až v januári 2011.

"Komora FIFA pre rozhodovanie sporov sa uzniesla, že hráč porušil podmienky kontraktu s francúzskym klubom. Dospela tiež k záveru, že ho na tento krok naviedol anglický klub," uviedla FIFA a trest špecifikovala takto: "Chelsea sa zastavuje registrácia nových hráčov na národnej aj medzinárodnej úrovni na úplné dve nasledujúce registračné obdobia s platnosťou od vydania tohto rozhodnutia."

Podnet voči FC Chelsea podal na FIFA francúzsky klub RC Lens, odkiaľ v roku 2007 Kakuta zamieril v rozpore s duchom prestupových pravidiel na Britské ostrovy. Momentálne pôsobí v juniorskom tíme Londýnčanov. Na základe verdiktu Komory FIFA pre rozhodovanie sporov bude pykať aj 18-ročný rodák z Lille, a to štvormesačným zákazom súťažnej činnosti a uhradením kompenzácie 780 000 eur poškodenému klubu RC Lens. Chelsea navyše musí zaplatiť Lens ďalších 130 000 eur ako poplatok za výchovu hráča.

Proti verdiktu FIFA sa môže potrestaný anglický veľkoklub odvolať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea nemôže do januára 2011 dopĺňať káder