Čepelová vyzve grandslamovú šampiónku

Slovenská tenistka Jana Čepelová je v rebríčku WTA na 89. mieste.
Slovenská tenistka Jana Čepelová je v rebríčku WTA na 89. mieste. (Autor: SITA)
SITA|20. mar 2013 o 11:10

Zo Sloveniek má v prvom kole voľno Dominika Cibulková.

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa v 1. kole hlavnej súťaže dvojhry na turnaji WTA v Miami na Floride s dotáciou 5,2 milióna dolárov na tvrdom povrchu vonku stretne s Taliankou Francescou Schiavoneovou, víťazkou Roland Garros z roku 2010.

Rozhodol o tom dodatočný žreb rozmiestnenia úspešných kvalifikantiek do "pavúka". Postupujúca z duelu Čepelovej so Schiavoneovou vyzve nemeckú ľaváčku Angelique Kerberovú.

Cibulková bude mať voľno

Magdaléne Rybárikovej pridelil domácu Mallory Burdettovú. Lepšia zo súboja Rybárikovej s Burdettovou si zahrá s inou Nemkou Monou Barthelovou.

Zo Sloveniek má v 1. kole voľno Dominika Cibulková, ktorú v 2. kole preverí Francúzka Kristina Mladenovicová. Daniela Hantuchová si v 1. kole zmeria sily s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou, obe sú semifinalistky z úrovne veľkej štvorky.

Prekvapením je 16-ročná Češka

Česká tenistka Kateřina Siniaková, 821. vo svetovom rebríčku, je zatiaľ najpríjemnejším prekvapením turnaja v Miami.

Ešte len 16-ročná rodáčka z Hradca Králové hneď pri svojom premiérovom pokuse na hlavnej profesionálnej úrovni ako držiteľka voľnej karty zvládla kvalifikáciu, v ktorej si poradila s Luxemburčankou Mandy Minellovou a domácou Alexou Glatchovou.

V 1. kole si zmeria sily so španielskou tínedžerkou Garbine Muguruzovou-Blancovou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová vyzve grandslamovú šampiónku