Bryanovci sú na vrchole, posunuli rekord na 15 grandslamov

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|7. júl 2013 o 21:17

Bryanovci vlani v lete vyhrali aj zlato na olympiáde v Londýne a s prvenstvami na turnajoch „major“ nosia neoficiálny titul Golden-Bryan Slam.

Zatiaľ čo u tenistov vládne v dvojhre so 17 grandslamovými titulmi Švajčiar Roger Federer, vo štvorhre sú na turnajoch veľkej štvorky rekordérmi americkí bratia Bob a Mike Bryanovci s 15 triumfmi.

Vo Wimbledone vybojovali štvrtý grandslam v sérii. Predtým vyhrali US Open 2012, Australian Open a Roland Garros 2013. Majú tzv. nekalendárny grandslam.

Tridsaťpäťroční bratia z Kalifornie si v tomto roku pripísali už deväť titulov, ťahajú šnúru 24 víťazných zápasov. Výborne sa na dvorci dopĺňajú, Bob je pravák, Mike hrá ľavou rukou.

„Nikdy sme nemali toľko víťazstiev v rade za sebou,“ povedal pre portál atpworldtour.com Mike, o dve minúty starší z dvojčiat. „Cítime sa ako na vrchole kariéry.“

Bryanovci vlani v lete vyhrali aj zlato na olympiáde v Londýne a s prvenstvami na turnajoch „major“ nosia neoficiálny titul Golden-Bryan Slam.

S 12 grandslamovými titulmi sú v historickej tabuľke za nimi na druhom mieste Austrálčania New〜combe - Roche.

Na konci leta chcú Bryanovci vyhrať US Open, čím by získali všetky štyri grandslamy v jednom roku. Naposledy sa to podarilo austrálskej dvojici McGregor - Sedgman v roku 1951.

„Stále sú pred nami nové výzvy,“ doplnil Mike.

Bratia doteraz vyhrali 91 turnajov, pri tomto tempe môžu posunúť rekord na stovku už na budúci rok. Nedávno naznačili, že chcú hrať do olympiády v Riu de Janeiro 2016, aby mohli obhajovať zlaté medaily.

Muži - štvorhra - finále:

Bob Bryan, Mike Bryan (1-USA) - Ivan Dodig, Marcelo Melo (12-Chor./Br.) 3:6, 6:3, 6:4, 6:4

Štvorhra žien - finále:

Chsieh Su-wej, Šuaj Pcheng (Taiw./Čína-8) - Bartyová, Dellacquová (Aus.-12) 7:6 (1), 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bryanovci sú na vrchole, posunuli rekord na 15 grandslamov