Bílek nepredĺži zmluvu s Ružomberkom, jeho nástupca neznámy

SITA|31. máj 2009 o 20:00

Vo funkcii trénera corgoňligového mužstva MFK Ružomberok končí Michal Bílek. Český kouč pôsobil na lavičke piateho tímu sezóny 2008/2009 od júna minulého roka.

RUŽOMBEROK. "Aj napriek ponuke majiteľa klubu sa pán Bílek rozhodol, že nepredĺži zmluvu s Ružomberkom," uviedol pre agentúru SITA obchodný riaditeľ klubu spod Čebraťa Michal Mertinyák. Ten priznal, že vedenie klubu rokuje s viacerými adeptmi na uvoľnený post, odmietol však konkretizovať. "Máme vytypovaných niekoľkých kandidátov, rokovania prebiehajú s viacerými trénermi. Ešte je však predčasné o čomkoľvek špekulovať. Všetko bude jasnejšie v priebehu nasledujúceho týždňa," pokračoval Mertinyák.

"V Ružomberku máme dobré skúsenosti s českými kormidelníkmi, preto sa nebránime spolupráci s koučom spoza rieky Moravy. Ako som už povedal, všetko sa rozhodne počas nasledujúcich niekoľkých dní. Máme viacero možností, budeme sa snažiť vybrať z nich tú najvhodnejšiu," dodal obchodný riaditeľ MFK.

"Áno, je to pravda, môžem vám potvrdiť túto informáciu," odpovedal v rozhovore pre agentúru SITA na otázku, či svoju budúcnosť nespája s ružomberským mužstvom, Michal Bílek. "Mám pre to svoje dôvody. Dostal som od vedenia klubu ponuku, ale rozhodol som sa, že nebudem pokračovať v Ružomberku. Zatiaľ je celá záležitosť čerstvá, nechcem konkretizovať moje ďalšie kroky. Samozrejme, že mám v úmysle ďalej sa venovať trénerskému remeslu. Napriek tomu hodnotím moje pôsobenie v Ružomberku pozitívne. Bola to pre mňa vynikajúca skúsenosť. Sezónu nehodnotím ako neúspešnú. Mali sme počas ročníka obdobia, ktoré sme nezvládli, ale so spoluprácou s vedením klubu aj s hráčmi môžem vysloviť spokojnosť," dodal Bílek, ktorý má po poslednom zápase corgoňligovej sezóny ešte dva týždne dovolenku a v polovici júna mu definitívne vyprší platnosť kontraktu.

Bývalý československý reprezentant Michal Bílek bol členom kádra štvrťfinalistu majstrovstiev sveta v roku 1990 v Taliansku. Väčšinu svojej hráčskej kariéry odohral v drese pražskej Sparty. Ako tréner Bílek začínal v Tepliciach (2001), neskôr pôsobil v Kostarike, pri českej reprezentácii do 19 rokov (2002/03), v Blšanoch (2003), v Plzni (2006) a Sparte Praha, ktorú v ročníku 2006/07 doviedol k majstrovskému titulu. Svoj úmysel nepredĺžiť kontrakt s klubom spod Čebraťa avizoval 44-ročný Bílek už na sobotňajšej tlačovej konferencii po zápase záverečného 33. kola Corgoň ligy 2008/09 proti Slovanu Bratislava, v ktorom Ružomberčania triumfovali 5:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bílek nepredĺži zmluvu s Ružomberkom, jeho nástupca neznámy