Beck: "Toto nie je dopingová aféra"

SITA|14. feb 2006 o 13:30

[content type="oldcontent"]<p>BRATISLAVA 14. februára (SITA) - Vyhlásenie tenistu Karola Becka, ktoré poskytol médiám ...[/content]

BRATISLAVA 14. februára (SITA) - Vyhlásenie tenistu Karola Becka, ktoré poskytol médiám na utorkovej TB v Bratislave po zverejnení trestu ITF za pozitívny dopingový nález na clenbuterol. Agentúra SITA ho prináša s malými úpravami:


Karol Beck: "Prišiel som sem vysvetliť rozhodnutie ITF. Toto nie je dopingová aféra, pretože som v živote nedopoval a ani nebudem. Nemal som žiadne motívy a dôvody užiť zakázanú látku. V Davisovom pohári hrám od roku 2003 zadarmo. Všetky moje peniaze z tejto súťaže idú pre Slovenský tenisový zväz na rozvoj mládeže. Ďalej by som chcel povedať, že veľakrát som bol na dopingových testoch a ani raz som nebol pozitívny. Ešte tri týždne pred septembrovým zápasom s Argentínou som bol na US Open testovaný negatívne. Vedel som o dopingových kontrolách na takých veľkých podujatiach, akým je Davis Cup. Aj preto som nemal dôvod niečo vedome užívať. Takisto môžem povedať, že z nuly som sa dostal až na 36. miesto v rebríčku bez podporných látok, takže som opäť nemal dôvod práve teraz niečo také robiť. Myslím si, že by nemalo význam robiť niečo také hlúpe najmä v takom dôležitom stretnutí, akým bolo semifinále proti Argentíne."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck: "Toto nie je dopingová aféra"