LeBron potiahol Lakers za postupom do play-off, Golden State má po sezóne

LeBron James v drese LA Lakers
LeBron James v drese LA Lakers (Autor: TASR/AP)
TASR|17. apr 2024 o 08:35

LeBronovi Jamesovi chýbalo k triple double po jednej asistencii a doskoku

NEW YORK. Basketbalisti Los Angeles Lakers postúpili do play off zámorskej NBA. V noci na stredu vyhrali na palubovke New Orleans 110:106.

Ich súper môže ešte postúpiť cez Sacramento, ktoré si poradilo 118:94 s Golden State.

Lakers potiahli k víťazstvu LeBron James a Anthony Davis, ich tím narazí v prvom kole vyraďovačky na úradujúceho majstra Denver Nuggets.

Hviezdny James mal 23 bodov a k triple double mu chýbalo po jednej asistencii a doskoku. Davis mal double double s 20 bodmi a 15 doskokmi.

Na konci tesného zápasu sa domácim zranil líder Zion Williamson. V zápase mal double double so 40 bodmi a 11 doskokmi a po jeho odchode si hostia vybudovali výraznejší náskok.

Sacramento jednoznačne zdolalo predvlaňajšieho šampióna, ktorý skončil desiaty v Západnej konferencii.

Ich tri predošlé vzájomné duely sa skončili jednobodovým rozdielom, dvakrát v prospech Kings. Tí tentokrát v podstate nepustili súpera do vedenia, s 32 bodmi ich potiahol Keegan Murray.

Prehra Golden State vyvoláva otázniky nad budúcnosťou tria Stephen Curry, Klay Thompson a Draymond Green, ktoré malo výrazný podiel na tituloch v rokoch 2015, 2017, 2018 a 2022.

Curry mal v prvom polčase len päť bodov a stretnutie dokončil s 22. Thompson nemal ani jeden, keď nepremenil žiadnu z desiatich striel.

NBA - play-off o vyraďovaciu časť:


New Orleans - LA Lakers 106:110

Sacramento - Golden State 118:94

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»LeBron potiahol Lakers za postupom do play-off, Golden State má po sezóne