Slováci hrali s účastníkom ME. Tréner bol napriek prehre spokojný

Mário Ihring (vľavo) na ilustračnom zábere.
Mário Ihring (vľavo) na ilustračnom zábere. (Autor: TASR)
TASR|12. aug 2022 o 18:55

V ďalších dvoch súbojoch vyzvú Švajčiarov.

Prípravný zápas

Maďarsko - Slovensko 72:67 (36:36)

Najviac bodov: Perl 11, Ferencz a Hanga po 9 - Doležaj 11, Fusek a Mokráň po 10

KECKSEMÉT. Slovenskí basketbalisti prehrali v prvom prípravnom stretnutí pred druhou fázou predkvalifikácie majstrovstiev Európy 2025 s Maďarskom 67:72.

Zverencov trénera Aramisa Nagliča čakajú budúci týždeň dva zápasy, 18. a 19. augusta o 18.00 h nastúpia v Pezinku proti Švajčiarsku.

Slováci viedli na začiatku poslednej štvrtiny 53:50, ale následná maďarská séria 12:5 bola kľúčom k obratu domáceho mužstva.

"Môžeme byť šťastní s takýmto výsledkom. Hrali sme proti veľmi silnému Maďarsku, ktoré ide na majstrovstvá Európy. V druhom polčase na naše šťastie nehral Hanga a Vojvoda, trochu nám to pomohlo.

My sme boli bez 3-4 veľmi dôležitých hráčov, za sebou máme päťdňový kemp s mladými hráčmi, ale ukázali sme srdce a bojovali sme," povedal Naglič.

"Myslím si, že prvý prípravný zápas pod novým trénerom sme odohrali solídne. Samozrejme, v obrane a v útoku máme určité medzery.

Som toho názoru, že časom to zlepšíme. Na tomto musíme stavať. Maďari majú silný tím, ale dokázali sme im konkurovať," dodal Mário Ihring.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slováci hrali s účastníkom ME. Tréner bol napriek prehre spokojný