LeBron je najlepší hráč všetkých čias, tvrdia hviezdy NBA. Legendy reagovali na rekord

LeBron James a Kareem Abdul-Jabbar.
LeBron James a Kareem Abdul-Jabbar. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|8. feb 2023 o 10:25

LeBron James sa stal najlepším strelcom v histórii NBA.

LOS ANGELES. S prvým výberom v drafte 2003, Cleveland Cavaliers si vyberá LeBrona Jamesa,” povedal počas draftovej noci komisár NBA David Stern.

Takto sa začal príbeh “vyvoleného” tínedžera. O 21 rokov neskôr sa stal ten istý hráč bodovým kráľom celej NBA. Po skoro tridsiatich deviatich rokoch zosadil z trónu legendárneho Kareema Abdula-Jabbara.

Práve legendárny pivot bol prvým človekom, ktorý mu po prekonaní jeho rekordu zoči-voči zagratuloval.

„Môcť byť v prítomnosti takej veľkej legendy, akou je Kareem, je veľmi pokorujúce. Prosím, venujte kapitánovi standing ovation,” povedal James pred divákmi počas svojej ďakovnej reči.

„Každému, kto bol niekedy súčasťou tejto cesty so mnou za posledných 20 rokov, sa chcem veľmi pekne poďakovať, pretože bez vás by som tu nebol. Všetci ste mi pomohli. Vaša vášeň mi pomohla dostať sa do tohto bodu,” dodal.

Zagratulovali mu aj hudobníci ako Rihanna, Drake či Kendrick Lamar, ale aj basketbalisti ako Magic Johnson, Kevin Durant, Stephen Curry, Carmelo Anthony a ostatní.

VIDEO: Zostrih gratulácií od hudobníkov a basketbalistov 

Legenda Los Angeles Lakers Shaquille O’Neal sa po zápase v priamom prenose spýtal Jamesa, kto je podľa neho GOAT (najlepší basketbalista všetkých čias).

„Nechám ostatných, nech si vyberú. Ja osobne však beriem sám seba,” odpovedal čerstvý rekordman.

Skvelá ďakovná reč od LeBrona, ale mohla sa zaobísť bez záverečnej f-bomby (slovo fuck pozn. red.), aj keď zhrnula jeho ohromené emócie,” napísal na Twitter LeBronov najväčší kritik Skip Bayless.

Reportér šou Undisputed je veľkým fanúšikom Michaela Jordana.

Niekde hlboko vnútri, LeBron James vie kto je skutočný GOAT,” napísal Bayless v ďalšom príspevku.

V hľadisku počas zápasu nechýbala ani jeho rodina. Dvaja synovia Bryce a Bronny si rekordný moment svojho otca nahrali na mobilné telefóny.

Reakcie na Twitteri:

Stephen Curry (rozohrávač Golden State Warriors a štvornásobný šampión NBA): „Gratulujem LeBron. Legendárne veci.”

Dirk Nowitzki (Legenda Dallas Mavericks a šampión NBA): „Neuveriteľné! Gratulujem.”

Ja Morant (Rozohrávač Memphis Grizzlies): „Najlepší všetkých čias!”

Magic Johnson (Legenda Los Angeles Lakers a päťnásobný šampión NBA): „Gratulujem LeBronovi k prekonaniu historického rekordu NBA s 38 388 kariérnymi bodmi!”

James Harden (rozohrávač Philadelphia 76ers): „Jeden z Jedného! Gratulujem braček.”

Kevin Love (podkošový hráč Cleveland Cavaliers a šampión NBA s Jamesom): „Skutočná veľkosť. Som neuveriteľne vďačný, že som bol svedkom a súčasťou tejto cesty. História bola vytvorená.”

Larry Nance jr (podkošový hráč New Orleans Pelicans a bývalý spoluhráč Jamesa): „Krstné meno - najlepší, priezvisko - všetkých čias.”

Kyle Kuzma (krídelník Washington Wizards a šampión NBA s Jamesom): „LeBron James naplnil očakávania, že bude mať najväčšiu kariéru všetkých čias. Môj braček, som rád, že som ti rozdal zopár asistencií.”

Dejounte Murray (rozohrávač Atlanta Hawks): „LeBron James je NAJLEPŠÍ HRÁČ VŠETKÝCH ČIAS! Debata UKONČENÁ!”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»LeBron je najlepší hráč všetkých čias, tvrdia hviezdy NBA. Legendy reagovali na rekord