Arsenal víťazstvom nad Man United zdramatizoval boj o titul

Radosť hráčov Arsenalu po rozhodujúcom góle.
Radosť hráčov Arsenalu po rozhodujúcom góle. (Autor: AP)
SITA|2. máj 2011 o 15:02

Šancu získať titul anglického futbalového majstra majú po 35. kole Manchester United, FC Chelsea a FC Arsenal.

MANCHESTER. Líder anglickej futbalovej Premier League 2010/2011 Manchester United podľahol v nedeľňajšom stretnutí 35. kola FC Arsenal na jeho pôde 0:1 a keďže Chelsea si v sobotu poradila s Tottenhamom Hotspur, boj o majstrovský titul je stále otvorený.

Arsenal zaostáva za "červenými diablami“ tri kolá pred koncom o šesť a Chelsea dokonca iba o tri body. Už v nedeľu 8. mája ja pritom na programe duel Man United - Chelsea, ktorý môže významným spôsobom naznačiť odpoveď na otázku či sa "The Blues" podarí obhájiť ligový primát, alebo sa United ziskom 19. titulu osamostatnia od FC Liverpool na pozícii najúspešnejšieho anglického tímu.

Jediným presným strelcom v dueli na Emirates Stadium bol v nedeľu Aaron Ramsey, tréner Manchestru Sir Alex Ferguson sa už niekoľkýkrát v sezóne "obul" do rozhodcov.

"Naše zaváhanie dáva Chelsea veľkú šancu. Takéto veci sa stávajú, keď sa prijmú niektoré rozhodnutia. Bol to príliš dôležitý duel a nepomohli mu zlé rozhodnutia arbitrov," uviedol škótsky kormidelník narážajúc na neodpískaný pokutový kop, keď závere zápasu Gael Clichy atakoval Michaela Owena.

Ferguson ale športovo priznal, že penaltu mohli po ruke Nemanju Vidiča z prvého dejstva zahrávať aj domáci. "Myslím si, že sme mali v zápase prevahu a zaslúžili by sme si bodovať," nechal sa počuť populárny Sir Alex a na margo blížiaceho sa duelu s Chelsea dodal: "V stretnutí na Old Trafforde budú naši priaznivci pripravení podporiť nás a my budeme tiež víťazne naladení."

Myšlienky na zisk prvej trofeje po šiestich "chudobných" sezónach sa nevzdáva ani tréner Arsenalu Arséne Wenger, no zároveň si uvedomuje, že lepšie karty má v rukách Chelsea a predovšetkým Manchester United.

"Určite sme nekapitulovali, chceme bojovať až do posledného hvizdu v sezóne. Mali sme v nej viackrát smolu, prehrali sme zápasy, v ktorých sme viedli a ak by sme v nich bodovali naplno, boli by sme momentálne lídrami tabuľky. Dúfam, že v záverečných troch kolách bude pri nás stáť šťastie. Naše konečné umiestnenie ale závisí aj od Manchestru a Chelsea, osobne favorizujem United," vyhlásil Francúz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Arsenal víťazstvom nad Man United zdramatizoval boj o titul