Armstrong klamal o dare pre antidopingovú agentúru

Lance Armstrong.
Lance Armstrong. (Autor: SITA/AP)
SITA|20. jan 2013 o 09:27

Jeden z Armstrongových zástupcov ponúkol agentúre USADA sumu 250-tisíc dolárov.

NEW YORK. Bývalý americký cyklista Lance Armstrong klamal v rozhovore s Oprah Winfreyovou.

Podľa bývalého predsedu predstavenstva Antidopingovej agentúry USA (USADA) Terryho Maddena ponúkol Armstrong cez svojho zástupcu šesťmiestnu sumu ako dar pre túto organizáciu.

Texasan to v sledovanom interview odmietol.

Prvýkrát o dare hovoril výkonný šéf USADA Travis Tygart, podľa ktorého jeden z Armstrongových zástupcov ponúkol agentúre sumu 250-tisíc dolárov.

"USADA bola len 5 sekúnd chôdze od míny. Informoval ma o ponuke Travis Tygart a ja som okamžite zamietol túto myšlienku. Povedal som Travisovi, aby sa vrátil a telefonicky oznámil Armstrongovmu zástupcovi, že v súvislosti s našou etikou nemôžeme akceptovať dar od nikoho, kto bol testovaný alebo koho budeme v budúcnosti testovať. Neskôr sme o ponuke informovali výbor riaditeľov a ten potvrdil, že sme urobili správne rozhodnutie," uviedol v rozhovore pre ESPN.com Madden.

Bývalý cyklista, ktorý po odhalení dopingových praktík prišiel o všetky veľké tituly vrátane siedmich prvenstiev na Tour de France, v rozhovore v televíznej šou tvrdil, že si všetko preveril a nikto z jeho asistentov v tejto súvislosti nikdy neoslovoval USADA.

"Nemal som o tom žiadnu znalosť, ale pre istotu som sa pýtal. Tieto obvinenia sú nepravdivé. Myslím, že 250-tisíc dolárov je dosť veľa peňazí a mal by som vedieť, keby som ich mal niekomu venovať," povedal Armstrong.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Armstrong klamal o dare pre antidopingovú agentúru