Contemu vylepšili v Chelsea zmluvu, stále však zarába menej ako Guardiola či Mourinho

Futbalisti FC Chelsea majú na dosah rekordný počet víťazstiev v jednej sezóne najvyššej anglickej súťaže.
Futbalisti FC Chelsea majú na dosah rekordný počet víťazstiev v jednej sezóne najvyššej anglickej súťaže. (Autor: TASR/SP)
SITA|19. júl 2017 o 07:47

Taliansky kouč by mal v Chelsea ostať minimálne ďalšie dva roky.

LONDÝN. Taliansky futbalový tréner Antonio Conte si od vedenia FC Chelsea vyslúžil novú, vylepšenú zmluvu. Štyridsaťsedemročný odborník prišiel na Stamford Bridge pred rokom a dohodol sa vtedy na trojročnej spolupráci.

Podľa BBC nový kontrakt Contemu zaručí vyšší príjem, ale bez predĺženia pôvodnej doby platnosti. "Som veľmi šťastný z novej zmluvy. Pracovali sme ťažko a hneď sa nám podaril veľký úspech," povedal Conte, ktorý v máji deklaroval svoju vôľu pobudnúť na lavičke Chelsea dlhšie obdobie.

"Nová zmluva vyjadruje našu dôveru v jeho schopnosti. Antonio sa neuveriteľne rýchlo adaptoval na anglický štýl hry a veríme, že nás privedie k ďalším triumfom na domácej i európskej scéne," uviedla riaditeľka londýnskej Chelsea Marina Granovskaja.

Bývalý kouč Juventusu Turín sa v prvej sezóne na Britských ostrovoch zapísal veľmi dobre, keď získal titul v Premier League a dostal Chelsea do finále FA Cupu. Zároveň utvoril klubový rekord s 13 ligovými víťazstvami po sebe. Predvlani pritom hráči Chelsea obsadili v tabuľke až 10. miesto.

BBC pripomína, že Conteho doterajší príjem bol podstatne nižší ako Pepa Guardiolu, Josého Mourinha či Jürgena Kloppa. Medializované informácie hovoria, že nový kontrakt prinesie Contemu deväť miliónov libier ročne, čo je však stále neporovnateľne nižšia suma ako inkasujú tréneri manchesterských City a United.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Contemu vylepšili v Chelsea zmluvu, stále však zarába menej ako Guardiola či Mourinho