Nadalovu antukovú víťaznú sériu ukončil Thiem

Dominic Thiem sa teší z triumfu nad Rafaelom Nadalom v Madride.
Dominic Thiem sa teší z triumfu nad Rafaelom Nadalom v Madride. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|11. máj 2018 o 16:31

Rakúšan vyradil Španiela v dvoch setoch z turnaja v Madride.

MADRID. Po takmer roku našiel španielsky tenista Rafael Nadal premožiteľa na antuke.

A opäť je ním Rakúšan Dominic Thiem. V piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Mutua Madrid Open v Madride najvyššie nasadený Nadal prehral s päťkou "pavúka" Thiemom za 117 minút 5:7, 3:6.

V druhom sete Nadal trikrát prišiel o svoje podanie a Thiem využil druhý mečbal pri servise favorita.

"Samozrejme, som nespokojný a sklamaný. Skúšal som sa dostať späť do zápasu, ale nebol som dostatočne dobrý. Súper bol lepší," citovala Nadala agentúra AP.

Štvrťfinále:

Dominic Thiem (Rak.-5) - Rafael Nadal (Šp.-1) 7:5, 6:3

Kevin Anderson (6-JAR) - Dušan Lajovič (Srb.) 7:6 (3), 3:6, 6:3

Denis Shapovalov (Kan.) - Kyle Edmund (V.Brit.) 7:6, 6:7 (6), 6:4

Alexander Zverev (Nem.-2) - John Isner (USA-7) 6:4, 7:5

"Zdolať Rafu na antuke je jedna z najťažších vecí. Je to teda veľmi špeciálne. A ešte špeciálnejšie je zdolať ho v jeho vlasti, resp. v jeho obývačke v Madride. Musím byť šťastný. Bol to neuveriteľný zápas," povedal Thiem.

Predtým naposledy Nadal prehral na antuke práve s Thiemom vo štvrťfinále turnaja v Ríme 2017, odvtedy uspel v 21 zápasoch a 50 setoch.

Už prvé dejstvo 7:5 v prospech Thiema znamenalo prerušenie Nadalovej rekordnej série 50 víťazných setov na rovnakom povrchu. Predtým bol historickým lídrom legendárny Američan John McEnroe, ktorý uspel na tvrdom povrchu 49-krát v sérii v roku 1984.

Sprievodným faktorom Nadalovej prehry je fakt, že v najbližšom vydaní rebríčka ATP už 31-ročný energický ľavák nebude figurovať na čele.

Nahradí ho tam jeho večný rival Švajčiar Roger Federer, hoci rovnako ako vlani kompletne vynecháva antukovú časť sezóny.

Do semifiále postúpil aj Juhoafričan Kevin Anderson. Šiesty nasadený hráč si poradil so Srbom Dušanom Lajovičom po boji v troch setoch 7:6 (3), 3:6 a 6:3.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadalovu antukovú víťaznú sériu ukončil Thiem